16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Bârza, reținut după ce a spart o casă de unde a furat bunuri de 7.000 de lei. A acționat cu trei copii, unul fiind fiul său

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut joi, 15 iunie, un bărbat de 32 de ani, din comuna Bârza, cercetat pentru furt calificat și distrugere. Acesta este acuzat că, împreună cu trei copii cu vârste între 10 și 12 ani, din aceeași localitate, au distrus camerele video ale unei case din localitate și au furat bunuri de 7.000 de lei, acestea fiind găsite la domiciliile lor în urma unor descinderi.

Hoții au acționat în prima zi a acestei săptămâni, pe 12 iunie, sesizarea furtului fiind făcută chiar de păgubit, originar dintr-o localitate doljeană.

„În fapt, la data de 12 iunie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii Postului de Poliție Bârza au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi distrus camerele de supraveghere de la o locuință pe care o deține în comuna Bârza și i-au sustras mai multe bunuri, cauzându-i un prejudiciu total de 7000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului și dispunerea măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bârza au identificat patru persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, din comuna Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere”, a declarat agent de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru documentarea activității infracționale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului Balș, în dimineața zilei de joi, 15 iunie, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane fizice, din comuna Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor.

În urma descinderilor efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, oamenii legii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. Patru persoane din comuna Bârza au fost conduse la sediul Postului de Poliție Bârza în vederea audierii.

Potrivit unor surse, între cei patru, toți de etnie romă, chiar există grad de rudenie, tatăl de 32 de ani acționând împreună cu fiul său de 10 ani, un nepot de 12 ani și un alt băiat din neam, tot de 12 ani.

„În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de joi, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului de 32 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de vineri, 16 iunie, acesta va fi prezentat în fața magistraților Judecătoriei Balș, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți