12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Bârza. Arest pentru hoțul care a furat, împreună cu trei copii, bunuri de 7.000 lei dintr-o casă

- Advertisement -

Tânărul de 32 de ani, din Bârza, care la începutul acestei săptămâni a furat bunuri de 7.000 de lei dintr-o locuință, din comună, al cărei proprietar este o doljeancă, este în continuare încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Fiind reținut joi pentru 24 de ore de polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Balș, acesta a fost prezentat vineri în fața magistraților Judecătoriei Balș care au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Însă, decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

„(…) Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 zile, de la data de 16.06.2023 până la data de 15.07.2023, inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore la pronunţare”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Balș.

Hoțul nu a acționat singur și împreună cu trei copii, tot din comuna Bârza. Potrivit unor surse, cei patru, toți de etnie romă, sunt rude, tatăl de 32 de ani acționând împreună cu fiul său de 10 ani, un nepot de 12 ani și un alt băiat din neam, tot de 12 ani. După ce au distrus camerele de supraveghere video montate în gospodărie, aceștia au intrat în casă și au furat bunurile, prejudiciul păgubitului fiind de 7.000 de lei.

„În fapt, la data de 12 iunie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii Postului de Poliție Bârza au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi distrus camerele de supraveghere de la o locuință pe care o deține în comuna Bârza și i-au sustras mai multe bunuri, cauzându-i un prejudiciu total de 7000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului și dispunerea măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bârza au identificat patru persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, din comuna Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere”, a declarat agent de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru documentarea activității infracționale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, în dimineața zilei de joi, 15 iunie, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor fizice, din Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor. În urma descinderilor efectuate cu sprijinul mascaților Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, oamenii legii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. Cele patru persoane acuzate de furt au fost conduse la sediul Postului de Poliție Bârza în vederea audierii, în urma declarațiilor date bărbatul de 32 de ani fiind reținut.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți