19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de instabilitate atmosferică în județul Olt, până duminică

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările meteorologice care afectează majoritatea regiunilor țării, acestea fiind în vigoare în orele următoare ale zilei de sâmbătă, dar și în primele ore ale zilei de duminică. Județul Olt este din nou sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică care este valabil din data de 17 iunie, ora 10:00, până în data de 18 iunie, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în cele 24 de ore, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova.

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare”, transmite ANM.

De la ora prânzului a zilei de sâmbătă și până în noaptea de 17 spre 18 iunie, la ora 23:00, va fi în vigoare și un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

„În estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, mai anunță meteorologii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți