12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Voineasa, reținut pentru conducerea unui autoturism fără permis. Fiind și băut, acesta a fugit pe câmp

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut duminică un bărbat din Voineasa de 49 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totul după ce înainte cu o noapte, acesta a fugit pe un câmp, oamenii legii pornind în urmărirea sa, iar rezultatul a fost pozitiv la testarea cu aparatul alcooltest.

La data de 17 iunie 2023, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri din orașul Balș, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 643, în comuna Voineasa, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism.

Șoferul a fugit pe câmp, fiind identificat ulterior, iar oamenii legii au stabilit că nu avea permis auto.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La scurt timp, acesta a oprit pe marginea părții carosabile și a fugit pe câmp. Șoferul a fost identificat de către polițiști, fiind un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Voineasa, județul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă și nici inspecția tehnică periodică valabilă”, a declarat agent de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,14 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate în cauză.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului Balș, duminică, pe numele conducătorului auto a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de luni, 19 iunie, să fie prezentat parchetului cu propuneri legale.

Cătălin FIRCOIU

Sursă foto: Arhivă (prezentare generală)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți