22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 30 șoferi lăsați fără permis în urma unei acțiuni a polițiștilor olteni. 12 erau în stare de ebrietate

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat sâmbătă, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru reducerea accidentelor rutiere, precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora. Pentru abaterile comise în trafic, oamenii legii au dat peste 160 de amenzi în cuantum de aproape 45.000 de lei, iar peste 30 de șoferi au rămas pietoni după ce le-au fost reținute permisele de conducere. 12 erau băuți bine.

„Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, dar și pe cei care nu respectă regimul legal de viteză, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat agent de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Concret, pentru abaterile constatate pe drumurile publice care tranzitează județul, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni contavenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei, iar ca măsură complementară au reținut 31 de permise de conducere, 14 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și cinci infracțiuni la regimul rutier.

„Dintre cele 31 de permise de conducere reținute, 12 au fost pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat”, a transmis Șerban.

S-au ales cu dosare penale

Sâmbătă dis de dimineață, adică undeva în jurul orei 06:45, polițiștii Poliției orașului Piatra Olt au oprit pentru control, pe strada Traian, din localitate, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Ipotești. În urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 23:40, polițiștii Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Comunal 139 A, din comuna Studina, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reprezentantul IPJ Olt spune că acțiunile vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care polițiștii le recomandă șoferilor să fie responsabili și să respecte regulile de circulație!

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți