22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Doi teleormăneni, arestați preventiv după ce au furat aproape o tonă de motorină din rezervorul unui TIR parcat în Deveselu

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut joi doi tineri, originari dintr-o localitate teleormăneană, cercetați pentru furt calificat. În aceeași zi au fost și arestați pentru 30 de zile, ambii fiind acuzați că au furat aproape o tonă de motorină dintr-un TIR parcat în comuna olteană Deveselu, al cărui proprietar este un ceh.

Fapta a fost comisă în urmă cu două săptămâni, în noaptea de 7 spre 8 iunie, autorii infracțiunii fiind prinși ulterior.

„În fapt, la data de 8 iunie, în jurul orei 09:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras motorină din rezervorul unui tir ce se afla parcat în comuna Deveselu. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, în noaptea de 7 spre 8 iunie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras aproximativ 900 de litri de motorină din rezervorul unui tir ce se afla parcat în comuna Deveselu și care aparținea unui cetățean ceh. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat doi tineri, în vârstă de 31 de ani, ambii din comuna Uda-Clocociov, județul Teleorman, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Oamenii legii au mai găsit la descinderi 200 de litri de motorină

În vederea documentării activității indracționale, în dimineața zilei de 21 iunie, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii și un mandat de percheziție a unui vehicul. În urma descinderilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri ce privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite, precum și 200 de litri de motorină.

După administrarea probatoriului, la data de 22 iunie, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Caracal, pe numele teleormăneni, bănuiti de comiterea faptei, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Tot joi, tinerii au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea procurorilor caracaleni și au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de aceștia.

Foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți