20.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua Porților Deschise. ALRO Slatina a marcat împlinirea a 58 de ani de la turnarea primei șarje de aluminiu

- Advertisement -

Zi importantă joi, 29 iunie, pentru aluminiștii slătineni care au sărbatorit 60 de ani de la începerea construcției uzinii de aluminiu de pe platforma industrială a municipiului Slatina și 58 de ani de când s-a turnat prima șarjă de aluminiu la ALRO.

Cu această ocazie, la ALRO Slatina a fost Ziua Porților Deschise, conducerea fabricii, în fruntea căreia se află directorul general Gheorghe Dobra și Marian Daniel Năstase, președintele Consiliului de Administrație, având alături oaspeți de seamă, printre care prefectul de Olt Florin Homorean, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, viceprimari ai municipiului Slatina, și deputații de Olt Marius Iancu, Adrian Chesnoiu și Gigel Știrbu.

Evenimentul, al cărui amfitrion a fost Șerban Pavlu, îndrăgitul actor român care îl joacă pe comisarul Costoiu în serialul „Clanul” de la Pro TV, a coincis și cu inaugurarea, în cadrul uzinii, a unei investiții de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului la unitatea sa de Eco-Reciclare din Slatina.

„Am văzut cum s-a dezvoltat această companie și a devenit mai verde. Este o companie durabilă nu doar pentru că atinge scopurile și criteriile durabile și prin faptul că trăiește de 58 de ani în Slatina, funcționează, s-a adaptat condițiilor și crizelor care au trecut peste noi. O companie care a fost tot timpul unul dintre marii angajatori ai județului nostru. Cred că sunt foarte multe familii, nu doar cele 2.000 de familii care sunt acum legate de Alro, care au ceva în comun cu această industrie și care și-au dus viața mai bună tocmai datorită dumneavoastră. Sunt total de acord că nimic nu reușești fără o echipă și cred că, la nivel județean, Alro este un obiectiv pentru noi și am fost alături de membrii echipei Alro când a fost nevoie să adresăm anumite probleme și să căutăm anumite soluții. V-ați dezvoltat durabil, în prietenie cu comunitatea locală. Când spui Alro, te referi la calitate, eficiență, performanță, dar și responsabilitate socială. Și acestea au făcut din Alro o companie emblemă a României, nu doar a județului Olt. Un model de urmat de alte industrii. Bineînțeles că provocările următoare, crizele care vor urma, vor fi depășite mult mai ușor cu experiența pe care am acumulat-o, cu dialogul social, cu partenerii sociali pe care îi avem, fie că vorbim de sindicate, fie că vorbimbde organizațiile neguvernamentale sau de autorități”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Președintele CJ Olt a spus că Ziua Porților Deschise este un eveniment pe care ALRO îl face pe fiecare an.

„Ne arată deschiderea pe care această companie o are față de cetățenii acestui oraș. Este un prilej care ne oferă oportunitatea de a urmări și de a evalua în același timp realizările sale și drumul pe care îl parcurge. Aproape 60 de ani de activitate ne demonstrează că Alro a ales calea modernizării, asigurând un standard înalt și o responsabilitate mare în activitatea sa. S-a discutat astăzi despre preocupările companiei despre procupările companiei legate de protecția mediului, de conservarea resurselor și de implementarea cerințelor europene în domeniul dumneavoastră de activitate. Ne bucură pe toți că sunteți interesați de aceste lucruri și, de asemenea, arată evoluția acesti companii într-un domeniu foarte sensibil și că a reușit să ducă mai departe această companie în cei 60 de ani, să se dezvolte și să se mențină pe piață. Arată și respectul pe care îl poartă prin aceste politici de mediu pentru comunitatea locală. Aniversarea celor șase decenii de activitate înseamnă viziune, muncă, oportunități de angajare și ne arată o companie care a reușit, în ciuda tuturor provocărilor vremurilor, să rămână competitivă și un reper în mediul de afaceri. Ca președinte al CJ Olt, nu pot decât să aplaud investițiile în tehnologia de ultimă oră pe care îl faceți permanent. Vreau să subliniez atitudinea dumneavoastră de partener social pe care o faceți față de comunitatea locală. Parteneriatul are aproape 60 de ani, istorie care se scrie în continuare și sperăm să se scrie mulți ani de aici înainte. Alro pentru noi este o parte importantă a identității nostre economice. La mulți ani, ALRO! Să aveți proiecte de succes!”, a spus Marius Oprescu.

Onorat de invitația de a participa la Ziua ALRO a fost și Gigi Vîlceleanu, viceprimar al Slatinei.

„Un eveniment special care ne oferă ocazia de a descoperi implicarea și importanța Alro în orașul nostru. Vă felicit pentru angajamentul investițiilor de reciclare a deșeurilor din aluminiu, un impact major asupra conservării resurselor și protecției mediului. Vă mulțumesc pentru sprijinul financiar, în susținerea unor evenimente și acțiuni în domenii precum sănătate, educație, învățământ, sport, religie și cultură. Primăria municipiului Slatina va sprijini continuu activitatea dumneavoastră prin investiții pe plan local, atât prin infrastructură, cât și în inițiative și acțiuni în protecția mediului și scăderea emisiilor de dioxid de carbon. Compania Alro este unul dintre cei mai mari productori integrați pe verticală din Europa și singurul producător de produse din aluminiu național pentru industria aeronautică. Ceea ce vă face unici și de apreciat este că ați dezvoltat propria rețea de laboratoare pentru efectuarea testelor, controalelor de calitate, verificărilor și încercărilor produselor. Ați demostrat de-a lungul timpului un nivel ridicat de profesionalisim, implicare socială și preocupare pentru mediu, motiv pentru care vă felicit și vă încurajez să continuați să fiți un model de excelență pentru întreaga nostră comunitate”, a declarat Vîlceleanu.

Despre cum arată ALRO Slatina în acest moment a vorbit și președintele CA.

„Ce este important astăzi și, discutând cu invitații noștri, sunt echipele. Nimic nu poți să faci singur. Poți să sapi o groapă singur, dar ce se întâmplă la Alro, în Slatina, ceea ce se întâmplă în județul Olt și ceea ce se întâmplă și ar trebui să se intâmple la nivelul țării, noi nu facem politică, dar fundamental se face cu echipă, se face cu oameni, cu foarte multă comunicare între oameni. Asta face parte, se vorbește de o perioadă de 5 – 6 ani, 10 ani, de sustenabilutate, mie nu îmi place acest cuvânt, ci cuvântul de durabilitate. Ce înseamnă sa fie sustenabil, nu înseamnă nimic. Adică poți să dai niște bani pentru o cantină a săracilor sau pentru un eveniment și gata, în schimb, să ai o politică durabilă, care să fie în favoarea comunității pe termen lung, să ai o politică durabilă în ceea ce însemană transformarea operațiunilor economice în operațiuni cu poluare scăzută, să ai o politică durabilă în ceea ce înseamnă guvernanța, adică să aderi la niște principii pe termen lung, aici vorbim de durabilitate. Din păcate, acesta este punctul nostru de vedere aici, în Slatina. La Bruxelles m-aș bucura să pună accent pe durabilitate. De 58 de ani, Alro este aici. Pentru următorii 200 de ani, eu vreau ca Alro să rămână aici. Personal, mi-am propus să trăiesc 150 de ani, ceea ce vă doresc tuturor. (…) Vreau să le mulțumesc colegilor noștri, pe care îi cunosc de 22 de ani, clienților noștri, sunt cei care ne plătesc facturile tuturor, ne plătesc salariile, energia, care, după cum știți, anul trecut, a luat-o razna, și a trebuit să plătim mai mult decât ar fi trebuit să plătim. Practic, clienții noștri sunt cei mai prețioși pentru noi, bancherii sunt la fel de prețioși, sunt un rău necesar, în general sunt drăguți, nu-s ca avocații care facturează cu 15 minute înainte. Vreau să le mulțumesc reprezentanților locali, președintelului CJ Olt, în primul rând, domnului primar (Emil Moț n.r.), domnului prefect, pentru intensitatea cu care în permanență vor să fie la curente cu ceea ce se întâmălă pe platforma industrială, cu ceea ce se întâmplă în Alro, cu activitatea industrială care face parte din comunitate. Eu cred că fără această interacțiune permanentă între autorități și mediul economic, nu putem progresa. Dacă autoritățle nu sunt interesate, și nu este cazul județului Olt, dacă se pierde acest contact între realitatea în care trăim zi de zi și colegii noștri din administrația locală și centrală care stabilesc politicile economice ale țării, Alro nu progresa. Noi vrem să fie despre progres, vrem să ajungem într-un loc în care nu a ajuns nimeni în Europa”, a spus Marian Năstase.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți