10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Slatina. Taxa de gunoi, mai mare din iulie. O persoană va plăti lunar câte 15 lei

- Advertisement -

Crește taxa de salubrizare pe care slătinenii trebuie să o plătească începând cu luna iulie a acestui an. Dacă până acum taxa de gunoi era de 11,74 lei lunar, de persoană, de la 1 iulie acesta crește cu peste 3 lei. Așadar, un slătinean va avea de achitat 15,01 lei pe lună, în cazul utilizatorilor casnici. Proiectul de hotărâre urmează a fi aprobat de aleșii municipalității în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local viitoare. În cazul agenților economici, aceștia vor scoate nu mai puțin de 884,25 lei pe tonă.

Chiar dacă taxa de salubrizare a fost achitată integral pe anul în curs, slătinenii ar urma să achite acum și diferența pe cealaltă jumătate a anului 2023.

„Se aprobă: taxa distinctă pentru utilizatorii casnici pentru gestionarea deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă colectate separat de 2,85346 lei/persoană/lună, fără TVA; taxa distinctă pentru utilizatorii casnici pentru gestionarea deșeurilor reziduale, inclusiv a reziduurilor menajere și a altor deșeuri colectate separate decât cele de hârtie, metal, plastic și sticlă colectate separate de 11,61244 lei/persoană/lună, fără TVA; taxa distinctă pentru utilizatorii non-casnici pentru gestionarea deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă colectate separat de 1,182,65 lei/tonă, fără TVA; taxa distinctă pentru utilizatorii non-casnici pentru gestionarea deșeurilor reziduale, inclusiv a reziduurilor menajere și a altor deșeuri colectate separate decât cele de hârtie, metal, plastic și sticlă de 653,05 lei/tonă, fără TVA”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii slătineni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți