18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Șoferi din Slatina și Brastavățu, dosare penale după ce au fost depistați în trafic sub influența drogurilor și a alcoolului

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost prezenți, în ultimele două zile, atât în mediul urban, cât și în cel rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Oamenii legii au acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele alcooltest și aparatele DrugTest. În total, au fost date peste 300 de amenzi, în cuantum de aproximativ 85.000 de lei, iar doi șoferi, unul care sub influența drogurilor – cannabis și opium și celălalt într-o stare avansată de ebrietate, s-au ales cu dosare penale.

În cadrul activităților, marți seara, 11 iulie 2023, în jurul orei 22:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice, la intersecția străzii Basarabilor cu strada Banului, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr slătinean, în vârstă de 22 de ani. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T1B THC (cannabis) și T2B OPI (opium).

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Vișina, au oprit pentru control, pe strada Aurel Vlaicu din comuna Brastavățu, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,28 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar în ambele cazuri polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alți 26 de șoferi au rămas fără permis auto pentru diverse abateri comise în trafic.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 347 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, iar participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Sursă foto: ARHIVĂ

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți