13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Familia polițiștului Firescu, care zilele trecute a încetat din viață, donează un flacon de Tazverik, medicamentul pe care îl lua și costă aproape 35.000 de euro pe Internet

- Advertisement -

Moartea fulgerătoare a tânărului polițist Ionuț Daniel Firescu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Slatina, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a șocat întreaga lume. Cu două fetițe, o soție dascăl, o mamă care este angajată ca secretară la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, șeful Secției Poliție Rurală 7 Dăneasa, a fost diagnosticat anul trecut cu Sarcom, o formă rară de cancer, care apare de obicei în oase. Familia, prietenii, apropiații, cunoscuții, dar și oamenii de bine, au reușit, cu greu, să pună mână de la mână bani și prin intermediul unei campanii umanitare au reușit să achiziționeze tratamentul necesar pentru terapia folosită pentru acest tip de boală, pentru o perioadă de câteva luni. Din păcate, pentru Ionuț, nu s-a mai putut face nimic și acum câteva zile s-a stins din viață. Iar cum părinții au rămas acum cu un flacon de Tazverik, aceștia îl donează celor care au nevoie să urmeze un tratament cu aceste pastile. 

„Donăm un flacon de TAZVERIK (tazometastat). Rugăm distribuiți pentru a ajunge cât mai repede acolo unde este nevoie!”, a postat Mariana Roșu, mama tânărului om al legii, pe pagina de Facebook, acolo unde cei interesați pot lua legătura cu aceasta prin intermediul site-ului de socializare.

Un flacon de Tazverik conţine 240 de tablete, iar Ionuț Firescu urma acest tratament luând câte opt pastile în fiecare zi. Începuse să urmeze acest tratament în Săptămâna Paștelui, pe care a reușit să-l cumpere din Statele Unite ale Americii cu aproape 20.000 de dolari. Însă, prețul unui astfel de flacon ajunge pe Internet și la aproape 35.000 de euro.

Polițistul de 33 de ani a murit miercuri seara la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Inima sa a încetat să mai bată pe un pat de spital de pe Secția de Terapie Intensivă, unde era internat de ceva timp, în ultima perioadă fiind ținut în viață de aparate.

Ionuț a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, 22 iulie 2023, de sute de cunoștințe, colegi de-ai săi din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Olt și simplii oameni care i-au auzit povestea.

La o zi după înmormântare, mama omului legii avea să posteze pe pagina sa de Facebook un alt mesaj emoționant despre cel care a fost inspectorul de poliție Ionuț Daniel Firescu: „S-a stins lumina lumii… Pentru noi cei care l-am iubit, stimat și apreciat, a fost un mare voievod, un deschizător de drumuri, un apărător al dreptății și credinței. Pentru mulți putea fi exemplu de urmat, un bun profesionist, curajos, cinstit și drept. Lăsând modestia la o parte, vă pot spune că Poliția Română a pierdut un exemplar pur sânge. Dacă Poliția Română ar avea un minim procent de așa polițiști, am sta în bancă cu americanii. Par poate lipsită de modestie, dar lucrurile exact așa stau. Mulțumim tuturor celor care i-au fost alături pe drumul către Împărăția Domnului. Regrete eterne! O pierdere «neFIRESC» de exprimat în cuvinte!”.
Acum, funcția sa pe care o deținea, de șef al Secției Poliție Rurală 7 Dăneasa, a rămas vacantă și urmează a fi ocupată prin împuternicire, pentru ca apoi să fie organizat concurs pe post.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți