10.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un muncitor a murit pe șantierul Stației de tratare a apei Salcia. I s-a făcut rău, iar cadrele medicale nu l-au mai putut salva

- Advertisement -

Un angajat al unei societăți care se ocupă de reabilitarea Stației de tratare a apei din satul Salcia al comunei Slătioara, aflată în administrarea Companiei de Apă Olt, a murit în după-amiaza zilei de luni, 24 iulie, în timp ce se afla în timpul programului se lucru. Bărbatul, potrivit unor surse, efectua unele lucrări de decofrare, i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.

Colegii s-au speriat, au sunat de urgență la apelul 112, însă cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt care au venit să acorde primul ajutor, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Deși acesta a fost supus manevrelor de resuscitare, răspunsul nu a fost unul favorabil, fiind constatat decesul muncitorului care avea 54 de ani și era din comuna Poboru.

Tragedia a avut loc la etajul I al imobilului, iar pentru a fi dat jos, a fost nevoie de intervenția pompierilor de la Detașamentul Slatina al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care au intervenit cu autoscara mecanică pentru a coborî cadavrul bărbatului și a fi preluat de medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală Olt și transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirea cauzei decesului. Pentru efectuarea acestor manevre a fost nevoie de blocarea traficului în zona intersecției de la Salcia, unde se reabilitează Stația de tratare a apei, acest lucru fiind efectuat cu ajutorul pompierilor de pe o autospecială de stingere incendii.

Din primele date, se pare că muncitorul a suferit un stop cardiac.

În zonă au intervenit și polițiștii olteni care au deschis în cauză dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„La data de 24 iulie 2023, în jurul orei 11:20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în comuna Slătioara, a avut loc un accident de muncă. La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Poboru, județul Olt, angajat al unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectua lucrări la structura de rezistență a unor bazine de apă, a acuzat o stare de rău și a căzut la pământ. În urma evenimentului, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical de pe ambulanța sosită la fața locului, fiind constatat decesul. Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă a deschis o anchetă, pentru a stabili cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul de muncă.

„Bărbatul de 54 de ani, din Poboru, era angajat în cadrul unei firme de construcții din București, care se ocupa de lucrările de la Salcia, Slătioara, ca și muncitor necalificat. În timp ce acesta lucra la planșeul clădirii stației de potabilizare a apei, acestuia i s-a făcut rău. Colegii l-au observat și au sunat la 112. Au venit cei de la Ambulanță și i-au acordat primul ajutor, fiind resuscitat aproximativ o oră. Însă, nu a mai putut fi salvat. Cauzele ar fi medicale, se pare că ar fi făcut infarct. La ITM Olt a fost stabilită o comisie care a deschis o anchetă în urma căreia se va stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui accident de muncă”, a declarat Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți