15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Șefii Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră Olt, la raport în fața prefectului Homorean și a celorlalți directori de instituții deconcentrate

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean a prezidat joi o nouă ședință de Colegiu Prefectural, de data aceasta cea de la sfârșitul lunii iulie. Alături de reprezentantul Guvernului au fost subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Andreea Asan, purtător de cuvânt al Prefecturii Olt, șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, precum și directori sau alți reprezentanți ai unor instituții deconcentrate din județ. Printre cei care au ieșit la raport au fost șefii Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră Olt, respectiv comisarul șef Ionuț Ilinca, colonelul Emanuel Botan și comisarul șef Marius Ungureanu.

Reprezentanții MAI au prezentat activitatea fie trimestrial, fie semestrial, iar reprezentanți ai altor instituții oltene au spus ce activități au desfășurat pe timpul verii.

În trimestrul II al anului 2023, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizate nu mai puțin de 2.281 de infracțiuni, în scădere cu 143 de fapte față de aceeași perioadă a anului trecut. În aceeași perioadă a anului în curs, polițiștii olteni au acționat cu efective mărite și au acordat o atenție deosebită zonelor în care au fost produse accidente rutiere grave, observându-se o scădere considerabilă a acestora.

Comisarul șef Ilinca a vorbit la București și, potrivit cifrelor Direcției Rutiere, județul Olt se clasează, la nivel național, undeva în primele zece locuri privind siguranța rutieră.

„În primele trei luni ale anului, după cum ați văzut, au fost probleme mari pe linie rutieră, accidente grave, cu multe persoane decedate, din păcate. Ca urmare a acțiunilor inițiate în această perioadă, pot spune că stăm mult mai bine ca anul trecut. Din informațiile pe care le am, la nivelul Direcției Rutiere, județul Olt se află în primele 10 județe din țară ca siguranță rutieră . Rezultatul acestor acțiuni a fost unul foarte bun și vom continua mai departe acțiunile, pentru că scopul este siguranța rutieră, siguranța participanților la trafic și a cetățenilor. Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente au fost: indisciplina bicicliștilor, viteza neadaptată la condițiile de drum, alte preocupări la volan, care au distras atenția. Au fost organizate foarte multe acțiuni și în mediul rural. Numărul sancțiunilor contravenționale aproape s-a dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În ceea ce privește activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, aceasta a fost axată pe asigurarea și menținerea ordinii publice, iar misiunile executate în semestrul I au fost catalogate ca având Grad de risc Scăzut și Fără grad de risc.

Oamenii legii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au depistat în primele luni ale anului 92 de fapte ilegale, din care 13 infracțiuni în care au fost implicate 14 persoane și 79 de contravenții în valoare de 14.750 lei, fiind înregistrată doar o trecere ilegală a frontierei de stat prin zona de competență.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a elaborat și implementat Planul de măsuri pentru perioada caniculară 2023, efectuând controale la unități de profil alimentar, în vederea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. S-a verificat respectarea normelor sanitare veterinare cu privire la producerea, depozitarea și comercializarea produselor de origine animală, dar și respectarea cerințelor generale de igienă. În acest context, au fost aplicate 6 avertismente și șase amenzi în valoare de 82.400 lei.

Și comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Olt au efectuat controale la unitățile de alimentație publică și au fost constatate deficiențe precum: nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare, utilizarea de mijloace de măsurare fără verificare metrologică, utilizare de produse și proceduri nesigure, depozitare neconformă a produselor.

Mai multe amănunte găsiți accesând acest LINK.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți