13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CMJ Olt recrutează candidați pentru a doua sesiune de admitere în școlile militare de formare a maiștrilor militari și subofițerilor

- Advertisement -

Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Olt, structură specializată în cadrul Ministerului Apărării Naţionale care se ocupă de informarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, transmite tinerilor interesaţi că se organizează o a doua sesiune de admitere în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari și subofițerilor. 

Potrivit maiorului Daniel Bărbulescu, purtător de cuvânt al CMJ, în urma primei sesiuni au recrutat un număr de 300 de candidați pentru locurile disponibile în școlile militare, însă majoritate dintre ei au picat la probele sportive sau la fișa medicală. Însă, într-un final au fost transmise 55 de dosare complete, 50 fiind ale unor bărbați și cinci ale unor fete. Zece au concurat pentru locurile de maiști militari și 45 pentru cele de subofițeri, cinci fiind fete, iar 30 dintre aceștia, zece la maiștri și 20 la subofițeri, au optat pentru Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, din municipiul Pitești, județul Argeș.

În cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere, perioada de înscriere a candidaților este 7 – 18 august 2023, perioada de selecție 9 – 22 august, termenul final de întocmire a dosarului de candidat fiind 24 august 2023.

„Admiterea se realizează pe baza mediei obținute la examenul național de Bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere și de rezultatele selecției aptitudinale, după caz. Se pot înscrie și elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea august 2023, cât și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2023, pâna la data concursului de admitere trebuie făcută dovada promovării examenului de Bacalaureat”, a declarat maiorul Bărbulescu.

Potrivit sursei citate, numărul de locuri va fi disponibil pe site-urile unităților de învățământ postliceal militar în urma finalizării primei sesiuni de admitere astfel: 3 august – afișare locuri disponibile pentru subofițeri și 9 august – afișare locuri disponibile pentru maiștri militari.

Unitățile  de învățământ postliceale militare sunt: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Pitești, județul Argeș http://www.ncoacademy.ro/, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, județul Buzău http://www.smmmsfa.ro/, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța https://www.smmmfn.ro/, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu – https://www.smcis.ro/,Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila, județul Ilfovhttps://www.smmmsl.ro/.

„Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba Iulia; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt; ierarhizarea candidaților se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere obținută la examenul de bacalaureat și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Craiova)”, a adăugat reprezentantul CMJ.

Sursa citată mai arată că pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Olt activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08:30 – 16:30, marţi între orele 08:30 – 18:30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele (BIR) 0249/412031 sau Ofițerul de Serviciu pe Unitate 0249.431.255, 0249.437.173.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro sauwww.recrutare.mapn.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți