10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Drumarii au finalizat etapa de așternere a stratului de uzură de pe DN 67 B, podul peste râul Olt, din zona localităților Verguleasa și Drăgășani

- Advertisement -

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au făcut publice joi, 10 august 2023, noi imagini cu lucrările de pe Drumul Național 67 B, podul rutier de peste râul Olt care leagă satul Poganu al comunei Verguleasa, județul Olt, de municipiul Drăgășani, județul Vâlcea. Drumarii au finalizat de așternut stratul de uzură pe podul de peste Olt, așa cum au promis autoritățile acesta urmând a fi redat circulației până la începerea noului an școlar.

„Mobilizarea bună a constructorului, dar și vremea bună, au ajutat ca lucrările să fie mai avansate față de graficul preconizat. A fost așternut deja stratul de uzură, a fost refăcută grinda perimetrală, iar parapetul pietonal a fost montat în proporție de 90%. Săptămâna viitoare începe montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație și a parapetului direcțional. Sunt sigur dacă vremea va fi de partea noastră, lucrarea va fi finalizată înainte de termenul asumat inițial”, a transmis Cosmin Călin, directorul regional al DRDP Craiova.

Podul de pe DN 67 B, dintre Verguleasa și Drăgășani, a fost închis traficului rutier din luna martie a anului 2023, după ce o pasarelă pietonală, pe o distanță de 25 de metri, s-a prăbușit în apele cursului de apă. Locuitorii din Verguleasa aveau să protesteze în luna mai, în fața Prefecturii Olt, pentru ca podul să fie redeschis circulației, deoarece pe rutele ocolitoare găsite atunci de autorități dintr-o localitate în alta se ajungea în mai bine de jumătate de oră, față de cât se făcea de obicei, respectiv șapte – opt minute. Iar după multe consultări, autoritățile au decis că trebuie făcute anumite lucrări specifice pentru a se putea circula pe acesta – demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri; înlocuire rosturi de dilatație; montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor; montare mână curenta, pentru protecția pietonilor; refacere rampe pod. Însă, când va fi redeschis, vor exista restricții, pe acesta doar autovehiculele care au tonaj mai mic de 7,5 tone.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți