12.3 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Prefectul Mario De Mezzo, vizită la Baza Militară Deveselu: „Pare desprinsă din filme și am văzut de ce este un loc atât de important la nivel mondial”

- Advertisement -
Numit oficial prefect de Olt în urmă cu două săptămâni, liberalul Lucian Mario De Mezzo a continuat în ultimele zile vizitele pe la diverse instituții din județ, dar și la obiective de maximă siguranță națională. Unul dintre acestea din urmă este Baza Militară din comuna Deveselu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit în detaliu ce înseamnă Baza NATO, însă a ținut să fie și puțin ironic, spunând că drumul de pe partea stângă de la ieșire din municipiul Caracal spre orașul Corabia, ce ajunge la aceasta, „nu prea te duce cu gândul la NATO sau americani”. Cât despre ceea ce a văzut în interiorul bazei acesta a spus că „pare desprinsă din filme și am văzut de ce este un loc atât de important la nivel mondial”.   
„La aproape 15 minute de la ieșirea din Caracal spre Corabia, pe partea stângă a unui drum care nu prea te duce cu gândul la NATO sau americani, este celebra bază militară de la Deveselu. Un loc strategic nu doar pentru România, ci și pentru Europa. Baza include o unitate militară românească – 99, și două americane: forțele navale (US Navy) și sistemul de apărare antibalistică al NATO de tip Aegis (cunoscut ca scutul antirachetă). Și pentru că povestea să aibă și o notă de ironie fină, în vremurile complicate pe care le trăim, merită spus că pe aceleași locuri de la Deveselu a fost cândva o bază militară rusească. Despre dotări, echipamente, tehnică sau infrastructură militară nu pot da foarte multe detalii, din motive evidente. Pot doar să confirm că baza pare desprinsă din filme și am văzut cu ochii mei de ce este un loc atât de important la nivel mondial”, a scris Mario De Mezzo într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Prefectul de Olt a ținut să mai spună că a găsit o transpunere autentică a parteneriatului strategic dintre România și SUA: „Ce vă pot spune, însă, este ca la Deveselu am găsit o transpunere autentică a parteneriatului strategic dintre România și SUA, despre care vorbim cu toții des. O cooperare fără cusur între cele trei unități militare, bazată pe respect reciproc și un singur scop: siguranța. O colaborare strânsă pentru pace și securitate, teme mai valoroase ca niciodată în contextul războiului de la graniță. Știu că pe toți ne trec fiori reci uneori, de aproape un an și jumătate, când apare întrebarea «Ce-ar fi dacă…?». Ieri (miercuri, 16 august 2023 n.r.) am înțeles că suntem privilegiați. Iar motto-ul echipei de la Deveselu, români și americani deopotrivă, rezumă perfect misiunea și atmosfera din acest loc strategic din județul nostru. One team, one fight. E drept, am prefera cu toții să fie one team, no fight”.
Totodată, De Mezzo a ținut să mulțumească comandanților celor trei unități militare de la Deveselu pentru primirea pe care i-au făcut-o.
„Le mulțumesc comandanților celor trei unități pentru primirea călduroasă, turul fascinant și discuțiile extrem de utile. Și, mai ales, le mulțumesc tuturor celor aproximativ 600 de militari pentru serviciul lor atât de important. Nu ar fi rău să ne inspirăm mai des din tot ceea ce Deveselu ne poate transmite, pe toate planurile. În Olt și chiar în toată România, în administrație, politică, în tot ce înseamnă a fi în slujba oamenilor”, a subliniat prefectul județului.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți