8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Impact violent între o bicicletă și un scuter electric, la Vulturești. Ambii conducători erau sub influența băuturilor alcoolice

- Advertisement -

Accident de circulație în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 23:10, pe Drumul Național 67 B, în comuna Vulturești. O bicicletă și un scuter electric au fost implicate în evenimentul rutier, iar în urma impactului violent biciclistul a fost rănit și transportat la Spitalul Slatina, pentru efectuarea de investigații medicale amănunțite. Totodată, oamenii legii ajunși în zonă au constatat că ambii conducători erau băuți, în cazul biciclistului rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest fiind de peste 2 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea accidentului, iar la fața locului, pentru cercetări, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Vulturești, în timp ce se deplasa pe bicicletă, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a intrat în coliziune cu un scuter electric, condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Dobroteasa. În urma evenimentului rutier, biciclistul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cei doi au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru bărbatul de 48 de ani rezultând o valoare de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru bărbatul de 39 de ani o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, pentru abaterile săvârșite, ambii bărbați au fost sancționați contravențional, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți