11.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Și-a omorât fratele la o stână de pe un câmp din apropierea satului Plăviceni al comunei Scărișoara. I-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag din lemn de dud

- Advertisement -

Crimă între frați la o stână un câmp de la marginea satului Plăviceni al comunei Scărișoara. Totul a pornit în urma unor amenințări, spun anchetatorii, iar fapta a avut loc marți după-amiază, 22 august 2023, la fața locului deplasându-se inițial polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Procurorii Parchetului Olt sunt cei care au stabilit că agresorul i-a aplicat victimei sale mai multe lovituri pe corp cu un ciomag din lemn de dud, în urma acestora bărbatul căzând la pământ și pierzându-și viața.

„La data de 22 august 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost sesizat telefonic de către IPJ Olt – SIC, cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 22 august 2023, pe fondul unui conflict spontan, numitul G. M., din comuna Scărişoara, în timp ce se afla la o stână situată în extravilanul satului Plăviceni, comuna Scărişoara, a fost lovit cu o bâtă, de mai multe ori, în mod succesiv, la nivelul corpului, inclusiv în zona gâtului, de către fratele său, G. D., iar în urma acţiunilor de lovire, numitul G.M. a decedat, fiind constituit dosarul penal 243/P/2023. Prin ordonanţa din data de 22 august, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de articolul 188, alineat 1, Cod Penal, raportat la articolul 199, alineat 1, Cod Penal, iar prin ordonanţa de la aceeaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva numitului G. D., pentru săvârşirea infracţiunii anterior menţionate. Prin ordonanţa din data de 23 august 2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul G. D., pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Fiind audiat, în prezenţa apărătorului din oficiu, inculpatul G. D. a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, arătând că, în urma unor ameninţări ale fratelui său G. M. la adresa sa, a luat un ciomag din lemn de dud şi i-a aplicat o lovitură cu acesta în zona gâtului, deşi nu a vrut să-l lovească în acel loc, ci la corp, pe spate. Victima a căzut la pământ, iar el a continuat să îl lovească, aplicându-i alte două lovituri cu acel ciomag, în zona pieptului”, a declarat prim-procuror Anca Anuța, adjunct și purtătorul de cuvânt al Parchetului Olt.

Potrivit concluziilor preliminare emise de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt, decesul bărbatului a survenit ca urmare a exteriorizării de sânge lichid din cavitatea bucală; lateral cervical dreapta în 1/3 medie plagă acoperită cu crustă hematică, ax mare orizontal pe fond echimozat, brun violacee, tumefiat, moderat; toracal anterior bilateral – patru leziuni echimotice violacee cu centrul palid oblic, paralele între ele, de sus în jos și de la dreapta la stânga, cu dimensiuni cuprinse între 20-30 centimetri (cm)/2-3 cm; pe braţul drept, intern, în 1/3 superior, echimoză brun violacee, de 3/2 cm; semne de puncţie venoasă (tratament medical).

Ulterior, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Numitul G. M. prezintă leziuni traumatice (toracice şi regiune cervicală), care s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur alungit, posibil în data de 22 august 2023. Moartea susnumitului poate data din 22 august. Prin ordonanța din data de 23 august 2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a dispus reținerea inculpatului G. D. pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 02:50, până la data de 24 august 2023, ora 02:50”, a mai spus reprezentantul Parchetului Olt.

Autorul crimei urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Sursă foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți