19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, sesizați cu privire la faptul că în Gara Caracal este staționat un tren încărcat cu propan. Ar fi fost semnalate scurgeri la robinetul unui vagon, ISU a acționat la fața locului

- Advertisement -

În seara zilei de 27 august 2023, polițiștii din Olt au fost sesizați despre faptul că în Gara de Cale Ferată Caracal se află staționat un tren cu 38 vagoane tip cisternă, încărcate cu GPL, fiind semnalate scurgeri de gaz. Pompierii au acționat și ei la fața locului, însă ar fi fost vorba de scurgeri de propan pe la robinetul unuia dintre vagoane.

La fața locului au acționat mai multe autospeciale de pompieri, inclusiv autospeciala CBRN, robinetul fiind închis, iar în urma măsurătorilor echipajului toate valorile au fost „zero”.

Sesizarea s-a făcut printr-un apel la 112.

„În urma unui apel la Numărul Unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție. Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost ‘zero'”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Circulația trenurilor în zonă a fost afectată, fiind reluată în jurul orei 22:00, la mai bine de 45 de minute de când a fost făcută sesizarea la apelul de urgență 112.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți