10.2 C
Slatina
joi,24 octombrie,2024

Ultimele Articole

Corpul de control al ANPC a închis un restaurant de pe Esplanada din centrul municipiului Slatina

- Advertisement -

UPDATE: Pe lângă închiderea restaurantului deja știută încă din seara zilei de marți, în cursul zilei de miercuri ANPC a mai anunțat că s-au închis și alte două locații din aceeași zonă centrală a Slatinei (Esplanadă n.r.). Pe lângă faptul că servesc masa în restaurante, acestea fac și livrări la domiciliu, iar printre necoformităţile găsite la acestea au fost produse expirate sau igienă precară.

Știrea inițială: Un adevărat scandal s-a creat în urma unor verificări efectuate luni, 28 august 2023, de Corpul de control din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Au fost controale nu doar la sediul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt, cu sediul în municipiul Slatina, al cărui director este Angelica Filotie, dar și la unele restaurante din centrul municipiului Slatina, unul dintre localurile ce funcționează pe Esplanadă fiind închis.

În control a fost chiar Horia Constantinescu, șeful ANPC, care a făcut o postare cu cele întâmplate la Olt, dar și cu faptul că la localul închis au fost găsite produse alimentare expirate de o lună.

„Păi d’aia îi ia cu ‘leașin’ pe unii colegi de prin țară, când ajunge corpul de control sau conducerea ‘pă’ la ei, in vizită! La Olt este o bătaie de joc față de dumneavoastră, față de ANPC și față de investițiile făcute! Și totul se ascunde în spatele unei lupte de culise, la care vom ajunge, pas cu pas! Interesele meschine pe unii ii fac aliați! Zilele trecute, colegii din Olt treceau prin zona și nu găseau nimic! Azi, se dovedește că cineva își dorește ascunderea realității! Produse EXPIRATE de o lună… da’ nu e așa mult, raportat la dimensiunea eternității!”, a postat Horia Constantinescu pe pagina personală de Facebook.

Restaurantul rămâne închis până la remedierea problemelor constatate de cei de la Protecția Consumatorilor.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a fost contactat telefonic de colegii stirideolt.ro, cărora le-a explicat tot ceea ce s-a întâmplat în timpul controalelor de la Olt: „În momentul în care colegii din Corpul de control au ajuns în Comisariat, soțul doamnei a intrat intempestiv în sediul instituției, a îmbrâncit pe unul dintre reprezentanții Corpului de control, celui de-al doilea i-a smuls telefonul din mână, pentru că se pregătea să filmeze incidentul, i-a izbit telefonul de perete, și-a manifestat toate frustrările personale despre ceea ce crede că nu ar fi trebuit să se întâmple, adică soția dânsului, se pare, nu ar fi trebuit să fie verificată. Doamna chiar mi-a transmis un mesaj că se simte hărțuită. Eu nu înțeleg de ce te-ai simți hărțuit, dacă toate lucrurile sunt în ordine. Corpul de control și-a continuat activitatea în cursul acestei zile, cred că a și transmis structurii de pe lângă Parchetul Tribunalul Olt o sesizare cu privire la acest incident, pentru că vorbim de ultraj, vedem dacă și structurile ce vor demara verificări sau anchete vor ajunge la aceeași concluzie. Am decis să plec, dimineață foarte devreme (marți, 29 august n.r.), spre Slatina, unde am fost împreună cu vicepreședintele instituției ce are în coordonare Corpul de control, să arătăm susținerea acțiunilor pe care Autoritatea noastă le desfășoară la nivel județean, de verificare a colegilor. Am ajuns, am ieșit cu colegii din Corpul de control și câțiva dintre colegii Comisariatului pe teren, plecând de la actele întocmite de aceștia în urmă cu doar câteva zile. Din păcate, ajungem din nou să constatăm că, în unele județe, mesajul ferm transmis de Autoritate este prost înțeles. Una dintre locațiile verificate și lăsate, că lasă că merge și așa, a fost astăzi oprită temporar de la funcționare, până la remedierea deficiențelor. Nu știu exact numele, în zona de promenadă, nu știm numele, aveți o zonă mică de promenadă, sunt trei restaurante unul după altul. Din păcate, produsele în afara termenului de valabilitate minimală reprezintă, cred, una dintre problemele cele mai mici. În opinia noastră, blocul alimentar nu trebuia și nu putea fi autorizat, lipsindu-i elemente esențiale ale fluxului tehnologic, tot ce se întâmpla în cele trei bucătării verificate este departe de ce ar trebui să se întâmple într-un bloc alimentar sigur și corespunzător. Doamna de la Olt este în subordinea Regiunii Dolj și este funcționar public, post ocupat prin concurs. Fiind funcționar public, nu poate fi demisă așa cum s-ar putea în zona privată și, atunci, trebuie să urmăm toate procedurile. Bineînțeles, luăm în calcul acest lucru (demiterea coordonatorului Comisariatului Olt n.r.), dar, în România, oamenii se țin de scaun cu o forță care ar putea deveni chiar probă sportivă (…). Dânsa nu mai conduce sau nu a condus niciodată așa cum trebuie Comisariatul respectiv, din păcate, iată că derapajele, inclusiv ale familiei domniei sale, fac să ne punem multe semne de întrebare”.

Contactat telefonic de aceeași jurnaliști, comisarul Angelica Filotie, coordonatorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Olt, nu a răspuns pentru a da un punct de vedere cu privire la controalele efectuate de ANPC.

În urma scandalului din sediul CJPC Olt, polițiștii au deschis o anchetă și au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de lovirea sau alte violențe și distrugere.

„La data de 28 august 2023, în jurul orei 14:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, din municipiul București, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la sediul unei instituții publice, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către o persoană. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, în timp ce se afla în sediul unei instituții publice, din municipiul Slatina, fi fost agresat fizic (împins) de către o persoană. De asemenea, persoana i-ar fi smuls și distrus telefonul mobil unui alt bărbat, în vârsta de 50 de ani, aflat în sediul instituției. Din relatări, polițiștii au stabilit identitatea persoanei, ca fiind un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Slatina. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și distrugere, cercetările fiind continuate”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți