33.1 C
Slatina
duminică,7 iulie,2024

Ultimele Articole

„Descinderi” în forță ale ANPC la restaurantele de pe Esplanada din Slatina. Imagini din timpul controalelor

- Advertisement -

Au fost adevărate „descinderi” la începutul acestei săptămâni ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, în frunte cu directorul Horia Constantinescu, la restaurantele de pe Esplanada din centrul municipiului Slatina. S-au găsit mai multe nereguli, din cauza cărora trei localuri au fost amendate sau închise.

ANPC a constatat că unul dintre restaurante nu deține autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică eliberată de Primăria municipiului Slatina.

„Au fost găsite la comercializare produse alimentare neconforme, în sensul că nu erau însoțite de elemente de identificare și caracterizare; au fost găsite produse alimentare la care s-a schimbat starea termică fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens; frigidere și blaturi depozitare ustensile neigienizate și cu urme de rugină; paviment distrus în unele locuri; coșuri fără pedală; nu există grafic schimb ulei; tavanul bucătăriei nu este curățat; în toate meniurile nu se menționează faptul că produsul provine din produs congelat; folosire castroane și ligheanul din plastic; folosire produsul Gran cucina în loc de smântână; nu există grafic schimb ulei; ladă frigorifică cu gheață în exces”, a transmis Horia Constantinescu, șeful ANPC.

La un alt local de pe Esplanadă s-au aplicat nu mai puțin de trei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 18.000 lei, două avertismente și s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor.

La al treilea restaurant s-au găsit produse fără elemente de caracterizare și identificare, fără păstrarea produselor la temperatura recomandată de producător, produse cu stare termică modificată, măsură de la bar neomologată, cântar ce îl folosea la bucătărie neomologat, agregate frigorifice neigienizate, gresie spartă, lavabilă exfoliată, în bucătărie neigienizată, practici comerciale incorecte.

„Operatorul a fost sancționat cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei și trei avertismente. Se OD produse în valoare totala de 1.039 lei, urmând ca operatorul să prezinte un act în acest sens de la o firmă autorizata. Se oprește temporar prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor”, a subliniat șeful ANPC.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți