20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Mărunței era drogat

- Advertisement -

Tânărul de 19 ani, vinovat de producerea evenimentului rutier mortal din comuna Mărunței, din dimineața zilei de sâmbătă, era sub influența drogurilor. Asta a reieșit în urma testării cu aparatul DrugTest, al cărui rezultat a arătat că era pozitiv la o substanță psihoactivă – canabis.

Conducătorul auto este chiar fiul femeii de 45 de ani care și-a pierdut viața în accidentul de circulație, în urma căruia au mai ajuns la spital încă patru persoane, printre ele fiind și tatăl acestuia.

„La data de 2 septembrie 2023, în jurul orei 08:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 546, în comuna Mărunței, din județul Olt, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Slatina. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule și un pieton, respectiv, un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din orașul Balș, județul Olt, și un un autoturism, condus de un tânăr de 27 ani, din localitate. În urma evenimentului rutier, o femeie, pasageră într-unul din cele două autoturisme, a decedat, iar alte patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. La testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost negativ pentru tânărul de 27 de ani, iar pentru tânărul de 19 ani aparatul a indicat prezența unei substanțe pshihoactive, respectiv T1B THC”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămate corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Având în vedere noua Lege Anastasia, cum accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, șoferul vinovat fiind drogat, acesta va primi o pedeapsă cu executare.

Sursă foto: Info Trafic Slatina – Grup Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți