20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pieton lovit de un autoturism pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina, în apropierea intersecției de la Vălcea. El era băut, iar șoferul drogat

- Advertisement -

Accident de circulație în după-amiaza zilei de luni, 4 septembrie 2023, pe bulevardul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în apropierea intersecției de la Vălcea. Un pieton care, din primele date traversa neregulamentar și se afla și în stare de ebrietate a fost acroșat de un autoturism al cărui conducător auto era sub influența drogurilor.

Rezultatele au ieșit pozitive după ce aceștia au fost testați de polițiștii rutieri cu aparatele alcooltest și DrugTest.

În urma impactului, victima, respectiv pietonul lovit de mașină, a fost rănit și preluat de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, acesta fiind transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru efectuarea de investigații medicale amănunțite.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17:40, în cazul pietonului acesta având aproape un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat, iar șoferul a ieșit pozitiv la canabis și metamfetamină.

„La data de 4 septembrie, în jurul orei 17:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroșat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii. În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ca urmare a testării cu aparatul alcooltest, pentru conducătorul auto rezultatul a fost negativ, iar pentru pieton a rezultat o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T1B THC și T1C MDMA. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor în organism”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate în cauză pentru stabilirea cu exactitate a împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Sursă foto: Info Trafic Slatina – Grup Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți