12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Accident rutier în Caracal. La volanul mașinii care a lovit un pieton era un tânăr băut, ce se afla și sub influența drogurilor

- Advertisement -

Accident de circulație, în dimineața zilei de marți, 5 septembrie, în jurul orei 05:50, pe strada Vornicu Ureche, din municipiul Caracal. Un tânăr din localitate era la volanul autoturismului care a lovit un pieton, respectiv o femeie din Brastavățu. Oamenii legii au constatat că șoferul aflat la volan era băut, iar rezultatul a ieșit pozitiv și la testarea cu aparatul DrugTest, la două substanțe – canabis și amfetamină. Inițial, s-a crezut că o tânără de 24 de ani, tot din Caracal, ar fi condus mașina.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la evenimentul rutier produs, polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal deplasându-se la fața locului, pentru a face cercetări și a stabili ce s-a întâmplat de fapt.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în accident, a fost implicat un autoturism, ce ar fi fost condus de o tânără, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal și un pieton, respectiv o tânără, în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt. În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul municipal Caracal. Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit unor martori aflați la fața locului, șoferul conducea cu viteză autoturismul ce a lovit tânăra din Brastavățu, care tocmai coborâse dintr-un microbuz. Aceasta se ducea la muncă la fabrica de cablaje auto situată în apropierea locului în care a avut loc evenimentul rutier, intrând în primul schimb. De la Spitalul Caracal, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Slatina, ținând cont că necesita urgent efectuarea unui intervenții chirurgicale. Așadar, accidentul poate fi catalogat și ca eveniment de muncă, cercetări în acest sens urmând a fi efectuate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Iar potrivit unor surse, cel care conducea mașina ar fi polițișt în județul Constanța, pasageri fiind se pare doi elevi la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Martor

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți