17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evenimentul în care a murit primarul din Obârșia, anchetat de inspectorii de muncă

- Advertisement -

Tragedia în care și-a pierdut viața Tudor Udrea, primarul comunei Obârșia, la jumătatea lunii august 2023, a fost anchetat și de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, fiind anchetat ca și accident de muncă. Numai luna trecută, potrivit inspectorilor de muncă, s-a înregistrat 11 astfel de evenimente, soldate cu nouă persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și două persoane decedate, fapt pentru care au fost deschise două dosare de cercetare.

Edilul social democrat în vârstă de 63 de ani, care avea o vechime în administrație de peste 30 de ani, și-a pierdut viața în seara zilei de 12 august, acesta fiind prins într-o combină agricolă.

Un mecanic agricol care recolta cultura de floarea soarelui a fost cel care a observat că utilajul l-ar fi prins pe primar. Combina era staționată, însă, potrivit unor surse, masa de recoltat încă funcționa, iar unul dintre cuțite i-ar fi prins într-o clipă unul dintre picioare, secționându-l, decesul lui Tudor Udrea survenind din cauza hemoragiei externe.

„În timp ce mecanicul agricol executa lucrări de recoltare a culturii de floarea soarelui, pe un teren aflat în exploatarea unei societăți de agricultură din Obârșia, a auzit un zgomot la toba combinei. A oprit utilajul agricol, a ridicat apărătoarea și, în timp se uita la mecanism, a auzit un țipăt. A privit înspre direcția de unde s-a auzit țipătul și l-a văzut pe primarul localității, pe masa de recoltat a combinei. În acel moment, lucrătorul a urcat în cabina vehicului și a oprit mecanismul care acționa masa de recoltat, după care a sunat la Serviciul de Urgență 112. Victima a fost declarată decedată de către membrii echipajului ambulanței, sosiți la fața locului”, a declarat Radu Țucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

Celălalt accident de muncă mortal a fost tot în cadrul unei societăți agricole, de data aceasta din comuna Tia Mare, cu punct de lucru în Corabia, victimă fiind un tânăr de 24 de ani.

„Este vorba despre muncitor necalificat în agricultură, angajat la o societate de agricultură, din Tia Mare. Evenimentul a avut loc în data de 21 august. Tânărul de 24 de ani, în timp ce utiliza un aparat de spălat cu presiune, s-a electrocutat mortal, accidentul producându-se în curtea din spatele halei de depozitare cereale a angajatorului, respectiv sediul secundar situat în orașul Corabia”, a spus reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți