10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au depistat doi șoferi băuți pe străzi din municipiile Slatina și Caracal. S-au ales cu dosare penale

- Advertisement -

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 spre 10 septembrie 2023, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii olteni au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe raza județului Olt, pentru a creștere gradul de siguranță rutieră și a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Cum era de așteptat, oamenii legii au găsit din nou în trafic șoferi care nu respectă legislația rutieră, doi dintre fiind depistați în stare de ebrietate, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

„Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Astfel, în perioada de referință, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au lăsat pietoni 18 conducători auto, permisele de conducere fiindu-le reținute pentru diverse abateri comise în trafic, oamenii legii reținând și șase certificate de înmatriculare.

Trei infracțiuni au fost constatate la regimul rutier, în cele opt ore cât a durat razia de amploare.

Una dintre ele a fost constatată în jurul orei 19:30.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Recea, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,44 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada Mărășești, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din localitate.

Conducătorul auto mirosea a alcool și a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acțiunile polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți