17.3 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Clopoțelul a sunat luni pentru peste 55.000 de preșcolari și elevi din județul Olt

- Advertisement -

Noul an școlar 2023 – 2024 a început luni, 11 septembrie, și, potrivit datelor remise de Inspectoratul Școlar Județean, în Olt a sunat clopoțelul pentru 55.136 de preșcolari și elevi. Este primul an școlar de când noua Lege a Educației a intrat în vigoare, din acest an de studiu copiii, dar și dascălii de la clasă, trebuie să aibă în vedere faptul că au survenit mai multe schimbări.

Cum era de așteptat, preșcolarii și elevii, care în prima zi a săptămână s-au dus la creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu sau colegiu din Slatina, au fost cu brațele încărcate de buchete și ghivece de flori pentru a le oferi în dar cadrelor didactice care le călăuzesc pașii.

După festivitățile de deschidere a anului școlar 2023 – 2024, care au avut loc pe terenurile de sport sau pe platourile din fața unităților de învățământ slătinene, unde pe lângă profesori și copii au participat la eveniment inclusiv autorități, polițiști, jandarmi, pompieri și preoți.

Emil Moț, primarul urbei, a ținut să fie prezent alături de copiii săi care învață la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, iar ulterior a ținut să posteze un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

„Dragi elevi! Astăzi începe un nou an școlar plin de oportunități și vreau să vă transmit cele mai calde gânduri și urări de succes pentru acest drum pe care îl aveți în față. Dragi profesori! Vă mulțumesc pentru dedicarea, pasiunea și răbdarea pe care o arătați în munca voastră cu copiii noștri, pentru efortul pe care îl depuneți pentru a-i ghida și a-i ajuta să-și atingă potențialul maxim. Vă doresc tuturor un an școlar minunat, plin de rezultate remarcabile!”, a declarat primarul Moț.

Au existat inclusiv parlamentari ai județului care au ținut să adreseze mesaje la început de an școlar.

„A sunat clopoţelul pentru începerea unui nou an şcolar. Un an de provocări, un an cu mdificări, dar şi un an în care se vor sădi noi performanţe şi noi destine. Astăzi este despre emoţia primei zile de şcoală, de neuitat pentru mulţi dintre noi, indiferent de timp. Le urez tuturor dascălilor să aibă multă putere de muncă; părinţilor, implicare maximă; iar elevilor: mult succes în noul an şcolar. Contez pe fiecare dintre cei trei protagonişti ai sistemului de învăţământ şi, totodată, vă asigur, în calitatea mea de parlamentar, că aveţi toată susţinerea necesară. Mult succes în noul an şcolar 2023-2024!”, a transmis senatorul PSD de Olt Siminica Mirea.

Liviu Voiculescu, senator PNL de Olt, a adresat și el un mesaj pentru cei care luni, 11 septembrie 2023, s-au întors în băncile din clase.

„La început de drum, orice încurajare este importantă! Iată-ne ajunși astăzi, elevi, profesori, părinți, în pragul unui nou început. Iar încurajarea este esențială pentru fiecare în parte. Pentru elevii ce pășesc într-o nouă aventură educațională, cu toate provocările ei, dar și pentru cei care acum fac cunoștință cu școala. Pentru că, indiferent de vârstă, elevii au nevoie de sprijin emoțional pentru a porni la drum optimiști, încrezători și cu forțe proaspete, gata să obțină rezultate remarcabile. În aceeași măsură, de încurajări au nevoie și dascălii. Pentru că ei sunt cei care vor ține lutul în mâinile lor, modelând personalitățile și caracterele copiilor noștri, motivându-i și determinându-i să-și depășească limitele. Nu în ultimul rând, de încurajări avem nevoie și noi, părinții. Pentru că nu este ușor să ne privim copiii cu aripile larg deschise, pregătiți să-și urmeze propriul zbor și să-și înfrunte propriile furtuni. Nu putem decât să-i asigurăm că le vom fi aproape cu gândul și cu sufletul, și că brațele noastre vor fi pregătite să-i îmbrățișeze și să-i încurajeze în fiecare zi. Copii, profesori și noi, să încheiem fiecare zi din acest nou an școlar fericiți și mulțumiți că ne suntem aproape! Mult succes!”, a spus senatorul liberal și președintele filialei județene Olt a PNL.

Iar deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, a declarat că „fiecare început de an școlar vine cu emoții deopotrivă pentru elevi, profesori și părinți”.

„Tuturor le doresc să se bucure de șansa de a trăi împreună experiența cunoașterii și să transforme fiecare nouă provocare în lecții de viață pozitive pentru ei și cei dragi”, a subliniat parlamentarul.

„Educația este cheia către viitorul tău! Ai în față noi oportunități, explorează-le! Mult succes tuturor în noul an școlar!”, a precizat și Emil Albotă, deputat PSD de Olt.

Prefectul de Olt Mario De Mezzo, reprezentant al Guvernului în teritoriu, a luat și el parte la festivitatea de deschidere de la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina, unde acesta a urmat primii an de studiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți