3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Procurorii Parchetului Olt renunță la protestul început acum aproape trei luni și își reiau activitatea normal

- Advertisement -

După ce din luna iunie 2023 au protestat împotriva modificării statutului magistratului, sub aspectul condițiilor de pensionare, iată că, după aproape trei luni, începând cu data de 12 septembrie, procurorii Parchetului Olt renunță la forma de protest și își reiau activitatea normal.

Decizia a fost luată luni, 11 septembrie 2023, la ora 13:00, în cadrul Adunării Generale a Procurorilor care s-a desfășurat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și a fost convocată de conducătorul Parchetului conform art. 108, rap. la art. 55, alin. 2, lit. a, din Legea 304/2022 privind organizarea judiciară şi art. 123, alin. 5, din Regulamentul de Ordine Interioară al Parchetelor.

„Având în vedere Decizia Curții Constituționale 467 din 7 august 2023 și stadiul actual al procesului legislativ privind modificarea și completarea actelor normative ce reglementează pensia de serviciu a magistraților, precum și salariile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au hotărât, cu majoritate de voturi, suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea Adunării Generale 2 din 20 iunie 2023 și reluarea activității în condiții normale, începând cu data de 12 septembrie 2023. În funcţie de stadiul procesului legislativ, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt va fi reconvocată la un moment ulterior pentru a hotărî dacă se impune reevaluarea măsurilor adoptate”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt și semnat de Anca Anuța, prim-procuror adjunct al instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți