26.7 C
Slatina
joi,18 iulie,2024

Ultimele Articole

Guvernul a aprobat repartizarea unor sume pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare din şcoli

- Advertisement -

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi Hotărârea de Guvern privind repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unităţile de învăţământ.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, suma totală alocată este de 14.606 mii lei, dintre care 4.673 mii lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate în anul 2022, conform Hotărârii Guvernului nr. 633/2022 şi Hotărârii Guvernului nr. 1.424/2022, şi 9.933 mii lei pentru finanţarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unităţile de învăţământ preuniversitar.

„Sumele repartizate de către Ministerul Educaţiei vin în completarea sumelor alocate din bugetul local, iar procedura privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Totodată, Ministerul Educaţiei a transmis o notă de informare cu privire la alocarea acestor sume pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare către toate cele 159 de unităţi de învăţământ beneficiare ale acestor investiţii prin Hotărârea de Guvern, precum şi către autorităţile publice locale care le au în administrare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți