20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autocar și autoutilitară, implicate într-un accident grav la Recea – Valea Mare. Patru răniți, unul a necesitat transportul la spital

- Advertisement -

Grav accident de circulație în după-amiaza zilei de luni, 18 septembrie 2023, în satul Recea al comunei Valea Mare, implicate fiind un autocar și o autoutilitară. 55 de persoane se aflau în acestea, iar patru dintre ele au necesitat acordarea primului ajutor. Una dintre ele a fost rănită mai grav, rămânând încarcerată și a fost extrasă de echipajele de pompieri, fiind transportată la spital.

A fost nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție, având în vedere numărul mare de victime implicate în evenimentului rutier.

„Accident rutier în care au fost implicate un autocar și o autoutilitară, în localitatea Recea. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și cinci echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Misiunea este în dinamică”, spunea puțin după ora 17:00 căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În jurul orei 17:06, și-a încetat aplicabilitatea Planul Roșu de Intervenție.

„Implicate în eveniment sunt 55 de persoane – 53 în autocar și două în autoutilitară, patru persoane au fost asistate la fața locului și una a necesitat transport la spital. Femeia transportată la spital a fost încarcerată și extrasă de echipajele specializate. Este conștientă și cooperantă, politraumatizată prin accident rutier”, a adăugat reprezentantul ISU.

Evenimentul rutier a avut loc chiar în intersecția Drumului Județean 653 cu Drumul Județean 657, în Recea – Valea Mare, la fața locului fiind prezenți și polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea efectuării de cercetări și stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care acesta a avut loc.

Autocarul/autobuzul implicat în accident este unul care efectua transport de persoane, cursă regulată.

Revenim cu detalii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți