18.1 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Turneu de şah, la sediul Instituţiei Prefectului, în perioada 20 – 22 octombrie

- Advertisement -
Un turneu de şah la care pot participa atât jucători cu experienţă cât şi amatori va avea loc în luna octombrie, la sediul Instituţiei Prefectului Olt, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, prefectul Mario De Mezzo.

Competiţia, ce va avea loc în perioada 20 – 22 octombrie, va avea două componente, una omologată de Federaţia Română de Şah, alta pentru amatori.

„Turneul va fi împărţit în două, va avea o componentă de competiţie omologată, în care participanţii omologaţi la Federaţia Română de Şah vor putea câştiga puncte oficiale în cadrul Federaţiei Române de Şah şi o competiţie neomologată, de amatori, la care voi participa şi eu, în care oamenii, copiii şi adulţii pot participa, pentru că în special copiii au nevoie de exerciţiul competiţional. Acesta este motivul pentru care am decis împreună cu organizatorul, de fapt, dl. profesor Dumitru Barbărasă este organizator, Instituţia Prefectului susţine acest turneu şi este co-organizator şi este motivul pentru care în discuţia cu dumnealui am decis să avem aceste două categorii, în special pentru că au nevoie copiii de experienţă competiţională. În perioada 20-22 octombrie, la sediul Prefecturii, va avea loc acest turneu de şah. Eu cred că vom avea participare naţională, mi-aş dori să fie şi internaţională”, a spus prefectul Mario De Mezzo.

Organizarea unui turneu de şah este unul dintre proiectele educaţionale anunţate de prefectul Mario De Mezzo la începutul mandatului, în luna august.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți