2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Olt: Zeci de copii şi tineri au interecţionat, la Slatina, cu ION, consilierul guvernamental bazat pe inteligenţă artificială

- Advertisement -

Zeci de copii şi tineri au interacţionat, joi, la Slatina, cu ION, consilierul guvernamental bazat pe inteligenţă artificială, ajuns în judeţul Olt la iniţiativa prefectului Mario De Mezzo.

Interacţiunea cu ION, consilierul guvernamental virtual, a avut loc la Instituţia Prefectului Olt.

„Mi s-a părut foarte interesant, mai ales că noi suntem în era în care tehnologia avansează. Cred că ar fi foarte benefic dacă tehnologia avansează, mai ales că noi, economiştii, lucrăm cu programe speciale şi atunci va fi mult mai bine şi pentru noi”, a declarat Maria, o elevă în clasa a XI-a, care alături de mai mulţi tineri a interacţionat cu consilierul virtual.

Unul dintre membrii echipei care a creat consilierul virtual, Bogdan Filip, a arătat că ION poate răspunde unor întrebări cu aplicaţii practice, spre exemplu de ce documente este nevoie pentru diferite demersuri.

„Vrem să schimbăm permisul de conducere şi nu ştim cum să facem asta, îl întrebăm pe ION. El spune, în funcţie de judeţ, unde să mergi, cu ce acte trebuie să te pregăteşti ş.a.m.d. Şi se poate replica acest exemplu la nivel de orice instituţie publică”, a spus Bogdan Filip.

Prefectul Mario De Mezzo a declarat că obiectivul evenimentului este încurajarea apropierii tinerilor şi copiilor de tehnologie.

„Interacţiunea aceasta cu Ion sper şi îmi doresc să îi facă, în special pe copii şi tineri, pasionaţi de zona aceasta de inteligenţă artificială, pentru că eu cred că inteligenţa artificială reprezintă viitorul IT-ului din multe puncte de vedere, împreună cu celelalte tehnologii emergente. Mi-am propus şi îmi doresc ca la Slatina să avem primul hub de inovare prin tehnologii emergente”, a afirmat prefectul.

ION este o iniţiativă tehnologică şi de cercetare dezvoltată de către experţi în inteligenţa artificială din România, în colaborare cu cercetători şi profesori români din domeniu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți