13.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nicoleta Crisante, marea câștigătoare a Festivalului de doine și balade „Ileana Constantinescu” de la Drăgănești Olt

- Advertisement -

29 septembrie – 1 octombrie 2023 a fost perioada în care a avut loc o nouă ediție a Zilelor orașului Drăgănești Olt. Acestea au debutat vineri un spectacol în centrul orașului dedicat celei de-a 46-a ediții a Festivalului Concurs Național de Doine și Balade „Ileana Constantinescu”. Au participat 12 concurenți din toate zonele folclorice ale țării, care au încântat publicul cu prestații la nivel înalt. Marele trofeu a fost obținut de o olteancă din comuna Fărcașele, Nicoleta Crisante.

„Roadele muncii mele nu încetează să apără! Fericită să fiu desemnată câștigătoarea trofeului din acest an al Festivalului concurs ‘Ileana Constantinescu’ din Drăgănești Olt! Mulțumesc din suflet oamenilor care cred în mine și care m-au susținut pe acest drum frumos al cântecului popular oltenesc! Mii de mulțumiri distinsului juriu, specialiști care festival de festival ne acorda nouă, concurenților, o deosebită atenție în ceea ce privește cântecul și portul tradițional! Mulțumire și prețuire pentru un om și un artist de o talie superioară în ceea ce privește folclorul romanațean, distinsa doamnă Gheorghița Nicolae, un model demn de urmat pentru mine! Mulțumiri minunatei orchestre ‘Lăutarii Mehedințiului’ care se află sub conducerea maestrului dirijor Nicolae Drăghia! Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea mea de până acum (…) și, nu în ultimul rând, publicului minunat care niciodată nu m-a dezamăgit! Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viața mea! Vă iubesc si vă mulțumesc pentru încrederea acordată de dumneavoastră!”, a declarat olteanca Nicoleta Crisante.

Câștigătorii acestei ediții

Marele Premiu – CRISANTE NICOLETA
Premiul Special – PETRONELA POPA
Premiul Special – GEORGIANA IONELA ȚUNDREA
Premiul I – GEORGIANA MĂDĂLINA AVĂDĂNEI
Premiul II – DELIA VALENTINA BERTEA
Premiul III – DIANA MONETE
Mențiune – SABRINA MARIA AIACOBOAIE

Din program au făcut parte și recitaluri de excepție susținute de interpreți îndrăgiți ai cântecului popular românesc precum Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Alexandra Bleaje, Alina Moț Drăghia, Claudia Torop. Spectacolul a continuat cu o seară magică, un concert rock, reggae și pop cu artiști renumiți: Dan Helciug și Spitalul de Urgență, Nicole Cherry și Mario Fresh. Spectacolul s-a încheiat cu un grandios foc de artificii!

„Pe durata celor trei zile de sărbătoare, în centrul orașului, au fost nenumărate delicii culinare pline de gust și savoare, târgul cu produse tradiționale, din peisaj nelipsind nici parcul de distracții pentru copii. Aducem mulțumiri Autorităților locale și primarului Marian Viorel Tudorică pentru susținerea și sprijinul acordat în desfășurarea celui mai frumos eveniment al comunității noastre. De asemenea, mulțumim tuturor cetățenilor care anul acesta ne-au surprins venind în număr foarte mare la sărbătoarea orașului. La mulți ani, drăgăneșteni!”, este mesajul transmis de reprezentanții Casei de Cultură „Ileana Constantinescu” Drăgănești Olt, una dintre instituțiile care a organizat evenimentul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți