14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: De ce servicii medicale de prevenție au nevoie copiii de până la 3 ani

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt au transmis vineri, 6 octombrie 2023, care sunt serviciile medicale de prevenție pentru copiii de până la 3 ani. În acest sens, la categoria de vârstă 0-3 ani, consultaţiile de prevenție se acordă la externarea din maternitate şi la o lună – la domiciliul copilului sau la cabinetul medicului de familie, iar la 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18, 24, 36 luni, la cabinetul medicului de familie.

„În cadrul tuturor acestor consultații preventive, care sunt decontate de casa de asigurări de sănătate medicul poate prescrie tratamente pentru copil și poate elibera trimiteri la analize și investigații sau la medicul de specialitate din ambulatoriu. Este recomandat să se ia legătura cu medicul de familie cât mai repede după naștere, atât pentru înregistrarea copilului în lista de pacienți, cât și pentru ca medicul să afle dacă copilul are eventuale probleme de sănătate”, se arată într-un comunicat de presă remis de CAS Olt.

Potrivit aceleiași surse, cu ocazia primelor consultații acordate copilului, medicul va verifica dacă inima lui funcționează cum trebuie (screening malformații cardiovasculare), dacă există probleme ale șoldului și care, netratate, pot afecta mersul, va verifica dezvoltarea dinților, văzul și auzul copilului, se vor identifica eventuale deficiențe ale dezvoltării psiho-motorii ale copilului care ar putea fi afectate în tulburarea de spectru autist.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți