17.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Administraţia din Corabia a achiziţionat o ambarcaţiune pentru plimbări pe Dunăre

- Advertisement -

Primăria Corabia a achiziţionat o ambarcaţiune pentru plimbări pe Dunăre, printr-un proiect cu finanţare europeană de aproape 1,5 milioane lei, vasul ajungând miercuri în portul turistic din oraş, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei localităţii, Dan Oltean.

Ambarcaţiunea, ce are o capacitate de 23 de locuri, a fost construită la Galaţi şi a fost achiziţionată de administraţia locală cu finanţare obţinută prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime ( POPAM). Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de lei, din care aproape 1,3 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Pentru a putea folosi ambarcaţiunea pentru plimbări pe Dunăre, administraţia locală caută să angajeze marinar şi şef de ambarcaţiune de agrement care aibă atestat pentru a naviga în ape fluviale, însă deocamdată nu s-a reuşit angajarea personalului necesar.

Alături de proiectul privind achiziţia vasului pentru plimbări pe Dunăre, Primăria Corabia mai derulează şi alte proiecte care să crească atractivitatea zonei pentru turişti, a organizat evenimente gastronomice cu preparate specifice zonei, concurs de pescuit, spectacole, festivaluri de muzică de diferite genuri.

Totodată, este în proces de reabilitare faleza Dunării de la Corabia, unde se amenajează zone de agrement, un parc, se lărgeşte un curs de apă pentru a permite plimbări cu hidrobicicleta etc.

„Achiziţionarea unei ambarcaţiuni care să permită plimbări pe Dunăre va asigura un acces mai bun la patrimonial natural şi cultural al zonei oraşului Corabia şi din zona pescărească şi va contribui la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activităţi de turism, deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale şi peisaje deosebite”, au informat reprezentanţii Primăria Corabia după ce a fost aprobată finanţarea proiectului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți