19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bicicliștii, pietonii și căruțașii, opriți în trafic de polițiști, pe drumurile din comunele Pârșcoveni, Șopârlița și orașul Balș

- Advertisement -

Poliţiştii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști rutieri din cadrul Poliției orașului Balș, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat sâmbătă și duminică, activități informative pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii, pietonii și căruțașii. Activitățile au fost desfășurate în comunele Pârșcoveni, Șopârlița și orașul Balș și au avut scopul de a-i face pe bicicliști, pietoni și căruțași să conștientizeze că nerespectarea regulilor de circulație și lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu ușurință în victime.

„Polițiștii le-au recomandat pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor să poarte peste îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină vizibilă din ambele sensuri, atunci când circulă pe timp de noapte, pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au distribuit participanților la trafic vizați materiale fluorescent-reflectorizante, obiectivul principal fiind asigurarea vizibilității acestora în trafic. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Primăriei comunei Șopârlița și a Consiliului Local Șopârlița”, se arată într-un comunicat remis de IPJ.

Polițiștii au purtat și discuții deschise cu persoanele întâlnite și le-au reamintit acestora câteva reguli de bază atunci când se deplasează pe drumurile publice, respectiv:

– pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător;

– bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând;

– nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!

– nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe!

– pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

– pietonii trebuie sa circule numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate.

– în afara localităților, pietonii trebuie sa circule pe potecile laterale sau acostamentele drumurilor publice, iar în lipsa acestora, cât mai aproape de marginea din stânga părții carosabile, în sensul lor de mers.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți