15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Doi bărbați din Bălteni și un străin, arestați preventiv după ce au amenințat și ținut cu forța doi gălățeni pe care o slătineancă i-a angajat să realizeze o construcție în Topana

- Advertisement -

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut luni, 23 octombrie 2023, trei bărbați cercetați pentru tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal. Este vorba despre doi bărbați, din comuna Bălteni, și un cetățean străin, care au amenințat, șantajat și ținut ilegal în sediul unei firme, din Bălteni, doi bărbați din Galați pe care o femeie din Slatina i-a angajat inițial să realizeze o construcție în comuna Topana.

Agresiunea a avut loc în comuna olteană Bălteni.„În fapt, la data de 28 septembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți au fost sesizați de către doi bărbați, din comuna Ivești, județul Galați, cu privire la faptul că, la data de 26 septembrie 2023, în timp ce se aflau în comuna Bălteni, din județul Olt, mai multe persoane, prin întrebuințare de amenințări și acte de violență, i-ar fi deposedat de aproximativ 5.200 de euro și i-ar fi ținut împotriva voinței lor la sediul unei societăți comerciale, din comuna Bălteni, județul Olt, în scopul de obține de la aceștia o altă sumă de bani, respectiv 25.000 de lei, suma ce a fost și obținută de către aceștia. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat patru persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv doi bărbați de 47 și 40 de ani, ambii din Bălteni, o femeie de 52 de ani, din municipiul Slatina, și un cetățean străin de 29 de ani, prejudiciul cauzat fiind recuperat în totalitate”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.Potrivit unor surse, gălățenii, care se ocupă cu construcția de case din panouri, au fost angajați de slătineancă pentru a realiza o astfel de lucrare în comuna Topana. Se pare că nu s-au înțeles la bani, femeia, care între timp ar fi angajat și o altă echipă de muncitori, nu a mai vrut să lucreze cu ei și i-a chemat să îi dea banii înapoi, având în vedere că le-a dat avans o sumă de bani. Nu au acceptat, motiv pentru care au fost amenințați și ținuți cu forța în sediul firmei din Bălteni, în același timp fiind și șantajați cu altă sumă de bani. Când au reușit să scape din mâinile agresorilor, părțile vătămate s-au dus la sediul Poliției pentru a reclama cele întâmplate, iar făptuitorii au fost prinși.

După administrarea probatoriului, luni, 23 octombrie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului Slatina, pe numele celor trei bărbați a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ.În cursul zilei de marți, 24 octombrie 2023, bărbații au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea procurorilor slătineni și au dispus față de aceștia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți