16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 200 de șoferi, bicicliști și pietoni, amendați de polițiști în trei zile. 11 conducători auto, lăsați fără permis

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, între 23 – 25 octombrie 2023, noi acțiuni pe drumurile publice din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acestora, aproape 200 de amenzi, în cuantum de peste 38.000 de lei, au fost date de oamenii legii, iar 11 șoferi au rămas fără permisul auto.

În cele trei zile, acțiunile s-au desfășurat pe principalele artere din județul Olt, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

„Acestea au vizat conducătorii auto, bicicliștii, dar și pietonii, care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier. Astfel, în această perioadă, polițiștii au aplicat 176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 38.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 38 au fost aplicate pietonilor, 93 bicicliștilor, iar restul șoferilor. Pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, au fost controlate peste 290 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatele alcooltest și DrugTest”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit aceleiași surse, ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și 42 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni și în perioada următoare, motiv pentru care recomandă tuturor participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți