26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Prefectul județului, amendat de polițiștii rutieri după ce a circulat cu mașina pe contrasens, pe o stradă din Slatina

- Advertisement -

După ce joi a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul ieșind negativ, prefectul de Olt Mario Lucian De Mezzo avea „să calce pe bec” în după-amiaza zilei de vineri, iar polițiștii rutieri au fost nevoiți să îl amendeze de această dată. Motivul – a condus pe contrasens un autoturism pe un segment de drum de pe strada Ana Ipătescu, deși accesul autovehiculelor în zona respectiv.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu avea să fie identificat la scurt timp după ce fapta a fost sesizată oamenilor legii de către un jurnalist.

„La data de 27 octombrie, în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, cu privire la faptul că o persoană ar fi condus un autoturism pe un segment de drum pe care accesul autovehiculelor este interzis, pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Slatina, județul Olt. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, care au identificat autoturismul staționat, iar în interiorul sau lângă acesta nu a fost găsită nicio persoană. În cauză, au fost demarate verificările de către polițiștii Biroului Rutier Slatina, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale. Iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto, ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, acesta fiind sancționat contravențional”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Am greșit, am plătit”, așa și-a început De Mezzo, în cursul serii de vineri, postarea de pe pagina sa personală de Facebook, recunoscându-și, totodată, și vina.

„Am fost sancționat contravențional astăzi (vineri, 27 octombrie n.r.) de Poliția Rutieră pentru greșeala de a conduce 20 de metri pe un segment de drum cu acces interzis. Am primit sancțiunea de la doi colegi profesioniști din cadrul Poliției Rutiere, cărora le mulțumesc pentru profesionalism. Mai ales că, pentru că ‘satul’ e mic, unul dintre ei este și cel care mi-a pus ieri (joi n.r.) etilotestul. Mulțumesc, de asemenea, persoanei, din presa locală, care a făcut sesizarea la Poliție. Am sunat la IPJ imediat după incident, pentru a vedea dacă sunt metode prin care pot fi sancționat, răspunsul a fost ca simpla mea recunoaștere a faptei nu ar fi fost suficientă. Însă, plângerea acestei persoane extrem de vigilente mi-a oferit șansa de a plăti pentru greșeală. Îmi doresc ca acest simț civic să devină normalitate. Îmi doresc ca cei care sancționează atât de dur abateri minore, din presa locală, cum a fost cazul azi, dar nu numai, să fie cel puțin la fel de vigilenți cu absolut toate ilegalitățile și abuzurile care se întâmplă în municipiul Slatina și în județul Olt. Să plătească pentru greșelile lor și cei care greșesc onest și omenește, dar și cei care fură, cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, sau cei care fac fapte de corupție, indiferent de funcțiile pe care le ocupă. Să fie acesta începutul normalității în Slatina și în Olt!”, a fost mesajul postat de prefect pe pagina sa de socializare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți