18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Familii din Olt, evacuate din Fâșia Gaza

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a revenit în țară miercuri noaptea, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora, 93 de persoane fiind evacuate, în total, din Fâșia Gaza după demersurile diplomatice guvernamentale. La bordul aeronavei Tarom, care a efectuat cursa specială și a aterizat la Baza Aeriană 90, au fost și 36 de cetățeni din Republica Moldova evacuați și ei din Fâșia Gaza, și cărora Ministerul Afacerilor Externe român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova. Printre evacuați au fost și familii din județul Olt, așa cum a spus chiar șeful Executivului, care pe timpul deplasării a fost însoțit de Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe.

„Ceea ce am făcut eu cu doamna ministru în seara asta (miercuri, 8 noiembrie n.r.) e o parte din acțiune. Din acest moment, Departamentul pentru Situații de Urgență preia toți românii recuperați din Fâșia Gaza, fiecare familie – avem familii din Timișoara, din Iași, din Dolj, din Olt, din Suceava, Bacău… Fiecare familie are povestea ei. Mulți dintre copii erau fericiți că merg la buni acasă, la Bacău sau la Suceava. Deci, este o acțiune care va continua și în zilele următoare, până când ajung la familiile lor. Dar sunt mulți care nu mai au familii directe în România”, a declarat premierul Ciolacu.

Prim-ministrul României a mai spus că a fost copleștit să îi vadă pe copii care s-au bucurat că au scăpat din infernul din Gaza: „Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români. Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”.
Pe lângă cei 129 de români deja evacuați, mai este o listă de alți 51, iar premierul Marcel Ciolacu a mai spus că au mai venit alte peste o sută de solicitări de la cetățeni ca, în perioada următoare, să vină acasă împreună cu familiile.
Sursă foto: Marcel Ciolacu – Facebook
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți