12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Șofer din Mărunței, lăsat fără permisul auto nouă luni, după ce a fost depistat cu viteză excesivă pe Expres. Polițiștii au tras focuri de armă, acesta oprind mașina pe un câmp din afara comunei Bârza

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce în noaptea de joi spre vineri, 9 spre 10 noiembrie, desfășurau activități specifice pe Drumul Expres 12, în afara localității Bârza, în jurul orei 01:30 au depistat un autoturism ce circula cu viteza de 227 de kilometri pe oră (km/h), pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h. A rămas fără permisul auto pentru nouă luni, fiind și aspru amendat.

Acesta nu s-a supus somațiilor, iar oamenii legii au fost nevoiți să-l urmărească și să tragă trei focuri de armă până când conducătorul auto a oprit mașina pe un câmp.

„Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. În cadrul activităților de urmărire, întrucât șoferul nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 3 focuri de avertisment, cu armamentul din dotare. La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localității Bârza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată a mai spus că, pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroșat mai multe balize direcționale amplasate pe DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești, însă în urma evenimentelor nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Pentru abaterile săvârșite, șoferul din Mărunței a fost amendat cu 5.220 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 270 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți