20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Primăria Slatina revocă toate programele prin care oferea cadouri de sărbători copiilor

- Advertisement -

Programele „Povestea lui Moş Nicolae” şi „Desaga lui Moş Crăciun”, prin care Primăria Slatina urma că acorde daruri tuturor copiilor de la creşele şi grădiniţele din municipiu, precum şi unui număr de circa 2.300 de colindători elevi ai şcolilor din localitate, au fost revocate, consilierii locali adoptând marţi hotărâri în acest sens.

Potrivit Consiliului Local Slatina, „începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, autorităţile publice locale nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi sau sărbători tematice”.

Luna trecută, CL Slatina a aprobat alocarea a 123.000 lei pentru a oferi cadouri pentru circa 2.300 de colindători de la şcolile din municipiu şi 90.000 lei pentru daruri de Moş Nicolae pentru toţi copiii de la creşele şi grădiniţele din municipiu.

Consiliul Local a aprobat marţi şi modificarea altor hotărâri prin care se alocau fonduri pentru premierea elevilor câştigători ai unui concurs de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” (15.000 lei) şi pentru premierea câştigătorilor Cupei Slatinei la Înot (20.000 lei). Cele două concursuri vor fi organizate, însă Primăria nu va premia câştigătorii din fonduri proprii, ci numai în cazul în care ar obţine donaţii sau sponsorizări.

Totodată, consilierii locali au aprobat marţi şi modificarea bugetului programelor culturale şi manifestărilor educative şi sportive din 2023, eliminând finanţarea prevăzută iniţial pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale (80.000 lei) şi pentru Târgul de Crăciun (440.000 lei).

Din sumele alocate iniţial pentru Târgul de Crăciun ar fi urmat să fi organizate concerte în luna decembrie, în Parcul Tineretului, acolo unde vor fi amplasate căsuţe pentru comercianţi.

Revelionul a rămas singurul eveniment pentru care finanţarea iniţială (100.000 lei) a fost păstrată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți