6.2 C
Slatina
marți,5 martie,2024

Ultimele Articole

IGAv: Patru elicoptere S-70M Black Hawk pentru managementului situaţiilor de urgenţă au intrat în dotarea MAI

- Advertisement -

Patru elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk, destinate managementului situaţiilor de urgenţă, au intrat, vineri, în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cele patru elicoptere fac parte dintr-un lot de şase aeronave Sikorsky S-70M Black Hawk, achiziţionate prin proiectul european VIZIUNE 2020, cofinanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Avem în faţă elicopterele despre care s-a vorbit în termeni tehnici, în detaliu. Ieri, de asemenea, au fost recepţionate alte trei elicoptere Eurocopter, care se alătură acestora pe care le vedeţi, Sikorski. Urmează să mai primim încă un elicopter Sikorsky care va intra, de asemenea, în dotarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie şi încă unul, tot Sikorsky, în dotarea Poliţiei Române”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia evenimentului organizat cu ocazia intrării în dotare a aeronavelor.

 

El a arătat că va continua derularea programului Helipol şi vor avea loc şi alte achiziţii care vor intra în dotarea logistică a Ministerului Afacerilor Interne.

„Dorim să avem o acţiune performantă la vârf, nu numai pe linia intervenţiei în situaţii de urgenţă, ci şi pe linia combaterii criminalităţii, pe linia protecţiei frontierelor, a combaterii migraţiei ilegale, pe linia ordinii publice desfăşurată prin Jandarmerie şi aşa mai departe”, a mai spus Predoiu.

Aeronavele sunt destinate managementului situaţiilor de urgenţă, elicopterele fiind configurate pentru operaţiuni terestre şi pentru operaţiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți