11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența a două coduri galben de vreme capricioasă

- Advertisement -

Meteorologii au emis duminică dimineața noi coduri de vreme rea, inclusiv unul portocaliu, dar și unul roșu care duminică va afecta județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila, iar județul Olt este sub incidența a două coduri galben până în dimineața zilei de luni, 27 noiembrie 2023. 

Un Cod galben este în vigoare din seara zilei de duminică, 26 noiembrie, la ora 20:00, și până luni, la ora 10:00, fiind anunțate intensificări ale vântului și temporar zăpadă viscolită.

În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 65 kilometri pe oră (km/h). În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70 – 80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În cursul nopții de duminică spre luni, temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile țării și local se va forma ghețuș.

De asemenea, județul Olt, pe parcursul zilei de duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00, este și sub incidența unui Cod galben intensificări ale vântului, temporar viscol.

„În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50 – 65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută”, arată meteorologii.

Atenționările au fost transmise de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt.
Recomandări privind protecția populației pentru perioadele cu ninsori și viscol:
– Evitaţi deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales sunt drumuri blocate;
– Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează corespunzător;
– Echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).
În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:
– Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;
– Anunţaţi evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, indicând locul în care aţi rămas blocat.
– Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră.
– Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi.
Sursă foto: Florin Popescu Fotograf – Facebook
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți