13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Angajaţii AJOFM Olt, în grevă generală. Au protestat şi angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii

- Advertisement -

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt au intrat luni în grevă generală, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarii, nemulţumiri similare având şi angajaţii Casei Judeţene de Pensii, care au protestat prin închiderea ghişeelor de lucru cu publicul.

Potrivit liderului sindicatului AJOFM Olt, Constantin Gheorghe, la grevă participă majoritatea personalului din instituţie, atât de la Slatina, cât şi de la agenţiile locale din alte oraşe din judeţ, cu excepţia a opt angajaţi, însă activitatea cu publicul a fost afectată într-o mai mică măsură.

„La AJOFM salariaţii sunt în grevă generală. Noi vorbim de personal insuficient pentru volumul de muncă şi având în vedere că avem personal insuficient duce la o altă problemă pe care o avem, anume faptul că mulţi colegi prestează ore suplimentare pe care nu pot să şi le transforme în zile libere aşa cum prevedere legislaţia pentru că volumul de muncă este foarte mare;| vorbim de sute de ore suplimentare la unii dintre ei care nu au fost salarizate şi ajungem la partea de salarizare când un salariat din AJOFM este plătit poate chiar mai puţin decât unul din agricultură sau construcţii. Obiectivul nostru este să nu mai fim văzuţi ca ultimii în grila de salarizare”, a declarat pentru AGERPRES Constantin Gheorghe.

Nemulţumiri legate de salarizare şi de personalul insuficient raportat la volumul mare de muncă au şi angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii Olt, care luni au protestat desfăşurând numai activitate în birouri, fără a deschide ghişeele pentru public.

La greva generală ar urma să adere şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care în următoarele zile vor avea consultări în privinţa formei de protest.

Săptămâna trecută, au participat la proteste spontane de câte una sau două ore pe zi angajaţii AJOFM, CJP, ITM şi Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți