19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Doi bărbați, tată și fiu, au furat peste o tonă de aluminiu din uzina ALRO Slatina. Polițiștii îi cercetează penal

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizați, în seara zilei de joi, 30 noiembrie, în jurul orei 21:00, de angajații unei firme de pază, cu privire la faptul că, din interiorul unei societăți comerciale din localitate, ar fi fost sustrase mai multe lingouri din aluminiu. În total, puțin peste o tonă, respectiv 52 lingouri, de 20 kilograme fiecare, iar oamenii legii au stabilit că autori ai furtului sunt doi bărbați, tată și fiu, primul dintre ei fiind se pare angajat al uzinii de aluminiu ALRO.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani și un tânăr, în vârstă de 25 de ani, ambii din comuna Valea Mare, județul Olt, ar fi sustras din interiorul societății comerciale 52 de lingouri din aluminiu, de aproximativ 20 de kilograme fiecare. Întreaga cantitate de aluminiu a fost ridicată și predată reprezentanților societății”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit unor surse, tatăl fura lingourile din fabrica de pe platforma industrială a Slatinei și apoi i le arunca fiului său, peste gard, care le încărca într-o mașină. Primind informații cu privire la faptul că se sustrage aluminiu de la ALRO, polițiștii s-au autosesizat și joi seara au acționat în zonă. Deși pe autori nu i-au găsit pe moment, oamenii legii au văzut că în parcare este o mașină, unde se aflau o parte din lingourile de aluminiu furate, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit cui aparține vehiculul.

Astfel, acum, pe numele celor doi bărbați, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în cauză pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Sursă foto: Arhivă – Uzina de aluminiu ALRO

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți