17.3 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: 307 angajaţi ai unor fabrici de confecţii textile, disponibilizaţi colectiv

- Advertisement -

Un număr de 307 angajaţi ai unor societăţi de confecţii textile din municipiile Slatina şi Caracal au fost disponibilizaţi colectiv în ultimele două luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache.

Elena Iordache a menţionat că alte peste 400 de locuri de muncă la firme din judeţul Olt, din domeniile construcţii, confecţii textile şi pază, ce preconizau restrângeri sau închideri de activităţi, au fost păstrate, renunţându-se la concedierile colective.

În ultimele două luni, nouă firme din judeţ au informat AJOFM Olt că vor concedia colectiv, în total, 752 de angajaţi, însă ulterior multe dintre firmele respective au renunţat la disponibilizări.

„Din documentele transmise de agenţii economici, pentru lunile noiembrie şi decembrie era prevăzută disponibilizarea colectivă a 752 de angajaţi de la nouă societăţi, însă au fost concediaţi colectiv mai puţini salariaţi, respectiv 307 angajaţi de la două firme cu profil de confecţii textile. O societate a disponibilizat colectiv 219 angajaţi şi alta 88 de angajaţi. Toatele celelalte au informat că renunţă la disponibilizările preconizate, probabil datorită obţinerii unor noi contracte ce le-au permis să continue cu acelaşi număr de salariaţi”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Elena Iordache.

Firmele care au renunţat la disponibilizările preconizate în lunile noiembrie şi decembrie desfăşoară activităţi de construcţii, confecţii textile, protecţie şi pază.

Anul acesta, până în luna noiembrie în judeţul Olt nu au fost efectuate concedieri colective.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți