14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Anexa unei case din Priseaca s-a făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit de la o butelie cu scăpări de gaze

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în după-amiaza zilei de 18 decembrie 2023, în jurul orei 13:00, în comuna Priseaca, pentru a stinge incendiul izbucnit la anexa gospodăriei unui bărbat.

Căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor, anexa casei ardea generalizat, cu posibilități de propagare la locuința aflată în imediata apropiere.

„Incendiul a fost localizat rapid, fără ca locuința să afectată. Misiunea pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului au ars anexa gospodărească, cu suprafața de aproximativ 20 de metri pătrați și bunurile din interior”, a spus Băsășteanu.

Potrivit aceleiași surse, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o butelie care prezenta scăpări de gaze.

Ce recomandă pompierii pentru a preveni astfel de evenimente nefericite

• pentru montarea buteliei la consumator se folosesc racorduri flexibile sau furtunuri de presiune din cauciuc standardizate, nedeformate şi fără fisuri;
• se interzice utilizarea furtunului de racordare neomologat pentru gaze, fixat necorespunzător sau uzat;
• verificarea etanşeităţii sistemului butelie – regulator – furtun (racord) – consumator se face numai cu emulsie de săpun (apă şi săpun).

Sursă foto: Amator

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți