17.3 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Evenimentul „Gala Laureaților”, organizat de Primăria Slatina, la a opta ediție. Cine sunt cetățenii de onoare și personalitățile anului

- Advertisement -

Localitatea Slatina are un trecut de secole, iar pentru a omagia acest lucru Primăria și Consiliul Local organizează și anul acesta, între 20 – 24 ianuarie, ediția cu numărul opt a evenimentului de anvergură „Gala Laureaților”. Și în 2024 vor fi acordate mii de premii elevilor, sportivilor, profesorilor și antrenorilor care s-au evidențiat în activitatea lor în anul ce tocmai a trecut, însă premii de fidelitate se vor acorda și familiilor slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2023. Nu lipsește nici acordarea titlurilor de cetățean de onoare, pentru această ediție municipalitatea alocând 800.000 de lei pentru premierea acestora, dar și pentru organizare.

20 ianuarie 2024 este data la care se împlinesc 656 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Slatina, iar cu acest prilej municipalitatea va organiza trei mari gale – Campioni, Superlative și Seniori în care vor fi decernate mai multe premii și distincții, printre care și cele de personalitatea anului.

Titlul de „cetățean de onoare al municipiului Slatina” va fi conferit, anul acesta, mai multor slătineni cu o vastă activitate de-a lungul anilor, iar aici îi amintim pe arhitectul Severică Mitrache, Șerban Berteștenu, doctor în științe medicale specializat în Chirurgie Oncologică Cervico-facială, profesorul de matematică Marius Perianu, directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, doctorul cardiolog Ion David și profesorul Constantin Voinescu.

Vor fi acordate distincții și personalităţilor anului 2023, în domeniile cultură, economie, sport şi social.

La cultură s-au remarcat anul trecut George Smarandache, directorul Muzeului Judeţean Olt, regizor și scriitor, și Valeru Ciurea, referent cultural, scriitor, fotograf și actor.

În economie personalitatea anului va fi desemnată Dorinel Umbrărescu, patronul companiei UMB, constructorul a trei tronsoanelor ale Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Piteşti, respectiv 2, 3 și 4, primele două tranzitând și județul Olt.

La sport, distincțiile de personalitatea anului vor fi primite de handbalista Diana Lixăndroiu și Andreea Jifcu, care s-a remarcat anul trecut în competițiile sportive de tenis de masă.

Iar personalitatea anului în domeniul social este Laura Popescu, consilier juridic al societății Artrom Steel Tubes, implicată în ceea ce înseamnă combaterea fenomenului bullying.

Totodată, în cadrul acestor festivități dedicate celei de-a VIII-a ediții a evenimentului „Gala Laureaților” se vor acorda și mai multe burse de merit pentru elevii care au obținut rezultate deosebite, în anul 2023, la concursurile naționale și olimpiadele naționale, dar și sportivilor slătineni. Vor primi premii și profesorii care i-au pregătit temeinic, precum și antrenorii celor care au avut performanțe sportive în ultimul an.

Proiectele de hotărâre privind acordarea acestor premii vor fi supuse aprobării în cadrul ședinței extraordinare ce are loc marți, 9 ianuarie 2024.

Sursă foto: Arhivă ( Arhitectul Severică Mitrache a fost una dintre personalitățile anului la „Gala Laureților” de anul trecut)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți