15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiști de la Secția de Poliție Bobicești, salvatorii unei femei dintr-un incendiu produs la Pârșcoveni. Pompierii au intervenit pentru a stinge focul

- Advertisement -

Doi polițiști ai Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în timp ce în noaptea de marți spre miercuri, 9 spre 10 ianuarie 2023, în jurul orei 23:00, efectuau serviciul de patrulare pe strada Potcoava Mică, din comuna Pârșcoveni, au constatat că la o locuință a izbucnit un incendiu, observându-se flăcări la nivelul camerelor și acoperișului. La fața locului au acționat și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt care u reușit să stingă focul în limitele găsite.

O femeie a avut nevoie de ajutor, fiind scoasă din flăcări de către oamenii legii. Este vorba despre Cosmin Simion, șeful Postului de Poliție Pârșcoveni, și Gabriel Nițu, șeful Postului de Poliție Șopârlița, din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, iar prin gestul lor eroic au demonstrat dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă în slujba comunităţii.

„Polițiștii au intervenit imediat, fără ezitare și au pătruns în curtea imobilului, iar mai apoi în în locuința cuprinsă de flăcări, de unde au evacuat o femeie, proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, care se afla într-una dintre camere. După ce s-au asigurat că în locuință nu se mai aflau și alte persoane, au anunțat și solicitat, prin serviciul de urgență 112, intervenția pompierilor și a unui echipaj de ambulanță”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Întrucât în interiorul camerei de unde a izbucnit incendiul se aflau trei butelii cu GPL, oamenii legii au procedat la asigurarea perimetrului și îndepărtarea persoanelor care se aflau la fața locului. Una dintre butelii a și explodat, iar proprietara casei a avut nevoie de acordarea primului ajutor.

„La scurt timp, una dintre butelii a explodat, însă, datorită intervenției prompte a polițiștilor, nu au existat victime omenești. La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale femeii, care nu prezenta vătămări corporale, refuzând internarea în spital, iar cele patru autospeciale de pompieri cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au stins în totalitate incendiul care a afectat în proporție de 70% locuința”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Misiunea de stingere a flăcărilor a fost una de durată

Echipaje din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal și Gărzii Osica de Sus, cu patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la locuința din comuna Pârșcoveni. Totul a fost cuprins de flăcări, se pare, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau cu improvizații.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, cu atac de panică, a fost asistată medical de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital. Misiunea pompierilor a durat aproximativ patru ore. În urma incendiului au ars o anexă gospodărească și acoperișul casei pe aproximativ 200 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau cu improvizații”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Ce măsuri de prevenire trebuie să ia oltenii pentru nu mai avea loc astfel de evenimente neplăcute

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți