13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Un bărbat din Piatra Olt și-a ucis concubina, lovind-o în zona capului cu securea

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezei de miercuri, 10 ianuarie, bărbatul din Piatra Olt a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Olt care au dispus împotriva sa măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este una definitivă însă, putând fi contestată. Până în dimineața zilei de joi, 11 ianuarie, în jurul orei 09:30, aceasta nu fusese contestată de inculpat.

Știrea inițială: Crimă comisă cu sânge rece, în seara zilei de marți, 9 ianuarie 2024, într-o casă de pe strada Victoriei, din orașul Piatra Olt. Pe fondul consumului de alcool și a unor certuri, un bărbat de 34 de ani, din localitate, a luat o secure și și-a lovit concubina, o femeie de 42 de ani, din comuna Pârșcoveni, în zona capului.  

Cu privire la ce s-a întâmplat în locuința ucigașului, polițiștii Poliției orașului Piatra-Olt au fost sesizați în jurul orei 21:10, iar la fața locului, pentru cercetări, s-a deplasat o echipa complexă de cercetare din cadrul Serviciului Investigații Criminale Olt și Serviciului Criminalistic Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Autorul oribilei fapte a fost reținut pentru 24 de ore.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Piatra-Olt, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, ar fi lovit-o cu o secure în zona capului pe concubina sa, respectiv o femeie, în vârstă de 42 de ani, din comuna Pârșcoveni, județul Olt. În urma evenimentului, femeia a decedat, iar trupul acesteia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În urma probatoriului administrat, la data de 9 ianuarie, procurorul de caz de la Parchetul Olt a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de tânărul de 34 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au venit cu detalii despre crima ce a avut loc în seara zilei de marți, 9 ianuarie, pe care inculpatul a comis-o pe motiv că partenera sa de viață a consumat mai mult alcool decât el. Medicii legiști au stabilit că moartea femeii a fost una violentă, datorându-se probabil din cauza hemoragiei interne.

„Lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel către Poliţia oraş Piatra Olt, cu privire la faptul că, la data de 9 ianuarie 2024, în jurul orei 20:30, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan generat de faptul că victima C. I., 42 de ani, a consumat mai mult alcool decât concubinul său, inculpatul F. A. V., 34 de ani, acesta i-a aplicat multiple lovituri cu o secure, respectiv cu muchia, cât şi cu coada, provocându-i victimei leziuni care la scurt timp au condus la decesul acesteia. Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de Serviciul Județean de Medină Legală Olt, la data de 9 ianuarie, au rezultat următoarele: «Victima C. I. prezintă următoarele leziuni traumatice: multiple plăgi tăiate, plagă tăiată-despicată cu dimensiunile cuprinse între 1,5 – 9 centimetri, multiple dungi echimotice, multiple zone echimozate, multiple mărci traumatice, de formă pătrată/dreptunghiulară, fractură humerus stâng, deformarea anormală a cutiei toracice, sub rezerva autopsiei medico – legale rezultând că moartea acesteia a fost violentă şi s-a datorat cu cea mai mare probabilitate hemoragiei interne, consecinţa unui politraumatism, leziunile traumatice multiple care s-au constatat cu ocazia examinării s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur tăietor/despicător, moartea putând data din 9 ianuarie 2024”, au precizat procurorii olteni.

Acuzat de comiterea infracţiunii de omor, tânărul de 34 de ani, din Piatra Olt, a fost reținut pentru 24 de ore și, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de miercuri, 10 ianuarie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a sa pentru o durată de 30 zile.

Sursă foto: Poliția Română – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți